Search
Close this search box.

Centar kreativnih industrija

Podijeli

Udruga (na)gluhih osoba Videatur iz Zagreba započela je s provođenjem projekta pod nazivom Centar kreativnih industrija.

Projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu otvorenog poziva pod nazivom Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina; financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu od 932 402,19 kuna.

Vodeći se statistikama od 2016. godine u kojoj je stopa nezaposlenosti mladih iznosila 38,9%, javila se potreba za malo specifičnijim pristupom uključivanja mladih na tržište rada, a osobito mladih osobe s invaliditetom.

Udruga Videatur u suradnji s Forumom za slobodu odgoja iz Zagreba, Kolektorom-centrom za vizualne medije iz Zagreba i Športskom udrugom gluhih iz Nove Gradiške kao partnerima na projektu, pokrenula je Centar kreativnih industrija gdje će dugotrajno nezaposleni mladi, te mladi s invaliditetom, usavršiti meke vještine i 5 specijaliziranih programa kreativnih industrija /tehnologija (digitalne fotografije i obrade, digitalnog videa, montaže, menadžmenta u kulturi, vođenja društvenih mreža), te izraditi web stranicu na kojoj će sudionici objavljivati praktični rad nastao tijekom osposobljavanja.

Projekt će trajati 18 mjeseci.

Opći cilj projekta je povećanje socijalnog uključivanja i konkurentnosti na tržište rada mladih osoba u nepovoljnom položaju putem stjecanja kompetencija u umjetničkom izražavanju.

Specifični cilj je osnivanje Centra kreativnih industrija kao mjesta osnaživanja mladih osoba u nepovoljnom položaju putem mekih i transverzalnih vještina za zanimanja u kreativnom sektoru, te jačanje kompetencija 20 nezaposlenih mladih kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

Tijekom projekta provest će se 9 edukacija kroz 32 dana.

Edukacije koje se odnose na fotografiju obuhvaćat će grupe od 10 osoba , te će uključivati praktični rad.

Budući da je u Europi, a isto tako i Hrvatskoj velika ekspanzija kreativne tehnologije temeljene na digitalnoj fotografiji i videu, aktivnosti projekta usmjerene su ka tome da fotografija kao alat omogući inkluzivno sudjelovanje svih mladih bez obzira na invaliditet, veću interakciju u društvu, samostalnost u umjetničkom izražavanju i mogućnost ostvarivanja društvenih kontakata, što u krajnjem rezultatu povećava mogućnost zapošljivosti.

 

 

 

 

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.