Search
Close this search box.

Mladi pokreću promjene

„Zanimljivo mi je to što smo radili s puno različitih tema i saznala sam puno novih stvari o kojima prije nisam razmišljala. Aktivno građanstvo i kako mi možemo biti dio tog. Volontiranje, inicijativa, komunikacija.”

„Nisam znala što očekivati i mogu reći da je ovo bilo nevjerojatno! Bilo je jako, jako zabavno i definitivno bih ponovila, zahvaljujući ovom krećem na volontiranje!”

OPIS EDUKACIJE

Cilj seminara je potaknuti djecu i mlade na planiranje i razvoj volonterskih akcija kojima prakticiraju ulogu aktivnog građanina, ostvaruju svoje potencijale, upoznaju društvo u kojem žive, stječu odgovornost prema zajednici u kojoj žive, uče promišljati o društvenim problemima i kako aktivno doprinositi njihovom rješavanju.

Seminar se razvijao kroz više projekata („Da sam ja netko“, „I ja znam, i mene se pita“) tijekom kojih su učenici srednjih škola iz Dugog Sela, Čakovca, Bjelovara, Velike Gorice, Zagreba te Virovitice osnaženi sudjelovanjem u ovoj edukaciji, proveli mnogobrojne volonterske inicijative i projekte kako u školi tako i u lokalnoj zajednici.

Seminar omogućava učenicima da se na interaktivan i praktičan način upoznaju s temama prihvaćanja različitosti, konstruktivnog rješavanja sukoba, timske suradnje, planiranja volonterskih projekata te poticanja na osobnu i društvenu pozitivnu promjenu.

ISHODI UČENJA

Nakon edukacije polaznik:ca će moći

  • razumjeti i razviti pozitivan stav prema mogućnostima osobnog rasta i razvoja kroz aktivnosti volontiranja i aktivnog građanstva
  • objasniti neke od načina rješavanja sukoba, definirati asertivnu komunikaciju i dati primjer za nju
  • prepoznati mogućnosti i potencijal za samo-ostvarivanje svojih ciljeva i talenata
  • objasniti važnost sudjelovanja mladih u demokratskim društvenim procesima kroz volontiranje i aktivno građanstvo
  • prepoznavati zaštitu i kršenje ljudskih prava te argumentirati za i protiv demokracije u odnosu na druge modele organiziranja zajednice
  • razumjeti ulogu stereotipa i predrasuda u određivanju međugrupnih i međuljudskih odnosa
  • objasniti osnovne pojmove o volontiranju (volonter, organizator volontiranja, volonterski projekt, volonterska akcija, sl.)
  • analizirati potrebe škole i lokalne zajednice te definirati moguće projektne ideje kao odgovor na prepoznatu potrebu/ problem
  • opisati korake planiranja projekta (kratkoročnog – akcije i dugoročnog projekta).

EDUKACIJA SE PROVODI OD

2017. g.

PROSJEČNA OCJENA

4,90

BROJ POLAZNIKA

120

VRSTA EDUKACIJE

seminar za učenike

BROJ SATI

10

DINAMIKA ODRŽAVANJA

seminar u trajanju od dva dana

OBVEZE POLAZNIKA

sudjelovanje na 80% edukacije

PREUZMITE KURIKULUMI

sudjelovanje na 80% edukacije

KONTAKT

Višnja Pavlović, vpavlovic@fso.hr
Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.