Search
Close this search box.

Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskoj nastavi

„Želim Vam samo reći da intenzivno i sa zadovoljstvom koristim naučene metode i rad u ERR okviru u nastavi na svim nivoima i oblicima. Svake godine povećavam udio cjelina u cijelosti organiziranih po tom modelu i silno se dobro pritom zabavljam. I studenti su jako sretni, pa se Vama osobno, i cijelom timu iskreno zahvaljujem na velikom trudu, entuzijazmu i volji da poboljšate kvalitetu visokoškolske nastave!”

OPIS EDUKACIJE

Edukacija je nastala s ciljem da se uspjeh kojeg je edukacija „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” postigla u predtercijarnom obrazovanju prenese u visoko obrazovanje. Edukacija „Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskoj nastavi” je hrvatski proizvod koju su razvili hrvatski stručnjaci na temelju RWCT filozofije.

Edukacija sadrži sustav koraka i konkretnih tehnika u poučavanju utemeljenih na postavkama kognitivističkih teorija učenja. Posebnu kvalitetu predstavlja izravna primjenjivost i fleksibilnost u primjeni u različitim akademskim disciplinama.

Kroz 80 sati edukacije polaznici se upoznaju s više od 80 različitih metoda i tehnika poučavanja. Polaznici uče kako poticati razvoj novih vještina za otvorenu i odgovornu interakciju u predavaonici, kako obogatiti postojeći kurikulum te kako osmisliti inovativan nastavni proces.

Polaznici su isto tako s nama podijelili svoje mišljenje o edukaciji:

„Ovaj seminar bi svakako trebao postati dio obaveznog stručnog usavršavanja visokoškolskih nastavnika, a razlog je što mi nismo svjesni kako održavamo nastavu i koje greške radimo, također nismo upoznati s metodama kojima možemo poboljšati nastavu.”

„Studenti vrlo rado sudjeluju i imaju osjećaj da vladaju znanjem koje na taj način prikupe. Na taj način aktivno sudjeluju u kreiranju vlastitih kompetencija što dodatno utječe na njihovu motivaciju za aktivnim sudjelovanjem na nastavi.”

ISHODI UČENJA

Nakon edukacije polaznik:ca će moći

  • primijeniti novi konceptualni okvir za poučavanje koji promovira kritičko mišljenje i samoregulirano učenje studenata
  • primijeniti tri etape okvirnog sustava za poučavanje i učenje, tzv. ERR sustav (evokacija, razumijevanje značenja, refleksija)
  • primijeniti više od 80 različitih tehnika u procesu učenja i poučavanja
  • pripremiti nastavnu jedinicu vodeći se idejom ERR sustava u predmetu koji predaju služeći se postojećim nastavnim programima i raspoloživim materijalima
  • primijeniti stečene vještine za otvorenu i odgovornu interakciju u predavaonici
  • primijeniti različite tehnike kojima će obogatiti postojeći kurikulum
  • promicati u svojoj okolini ulogu nastavnika kao facilitatora u procesu učenja
  • prepoznati i uvažiti različite potrebe svakog pojedinog studenta
  • planirati nastavne jedinice povezane sa seminarom
  • koristiti udžbenike i priručnike seminara.

EDUKACIJA SE PROVODI OD

2002. g.

PROSJEČNA OCJENA

4,40

BROJ POLAZNIKA

510

VRSTA EDUKACIJE

seminar stručnog usavršavanja

BROJ SATI

80

DINAMIKA ODRŽAVANJA

četiri dvodnevna seminara

OBVEZE POLAZNIKA

sudjelovanje na cjelokupnom seminaru, dostavljene dvije domaće zadaće, izostanci se nadoknađuju

PREUZMITE KURIKULUMI

sudjelovanje na cjelokupnom seminaru, dostavljene dvije domaće zadaće, izostanci se nadoknađuju

KONTAKT

Eli Pijaca Plavšić, epijaca@fso.hr
Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.