Okrugli stol u sklopu “BRAVEdu” projekta

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U petak, 1. ožujka održan je okrugli stol s temom “Uloga i odgovornost škola u radu s učenicima nižeg socio-ekonomskog statusa” na kojem su se okupili odgojno-obrazovni djelatnici i stručnjaci kako bi prokomentirali nacrt priručnika čija je izrada planirana u sklopu Erasmus+ projektu “BRAVEdu – Breaking the Poverty Taboo: Roles and Responsibilities of Education”.

Koliko je značajan utjecaj socio-ekonomske pozadine učenika na njihov obrazovni uspjeh, zašto je važno poticati suradnju svih dionika škole i slušati glas učenika te zašto učenici u Estoniji postižu izrazito dobre rezultate unatoč socio-ekonomskoj pozadini samo su neka od pitanja na koja se htjelo odgovoriti ovim priručnikom. Sudionici su se složili kako se o ovoj temi premalo govori, pa se nadamo da će ovaj priručnik doći do što većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika, ali i kreatora obrazovnih politika.

Više o Izvještaju o obrazovnim politikama i praksama estonskih škola pročitajte na mrežnoj stranici organizacije nositeljice projekta “Network of Education Policy Centers”.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.