[ODRŽANO] Pozivamo vas na e-stručno usavršavanje „LGBT+Q+ Equality in the Workplace“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja od listopada 2020. sudjeluje u projektu pod nazivom „WE PROJECT: promocija ravnopravnosti mladih LGBT+Q+ osoba u radnoj okolini“ koji se bavi iskustvima mladih LGBTI+Q+ osoba te promoviranju ravnopravnosti u radnom okruženju.

U sklopu ovog projekta izradili smo e-seminar stručnog usavršavanja (e-learning) koji ima za cilj

  • osnažiti i potaknuti mlade LGBT+Q+ radnike na izgradnju otpornosti i sposobnosti suzbijanja predrasuda, diskriminacije i viktimizacije na radnom mjestu
  • podići svijest i osnažiti odgojno-obrazovne radnike za podršku LGBT+Q+ učenicima i doprinijeti razvoju inkluzivne školske kulture te
  • razvijati kompetencije stručnjaka za ljudske resurse za razvoj uključivih i sigurnih radnih mjesta.

Kome je namijenjen ovaj e-seminar?

Ovaj e-seminar namijenjen je

  • mladima općenito i mladim LGBT+Q+ osobama;
  • odgojno-obrazovnim radnicima, osobito u strukovnim školama;
  • stručnjacima u sustavima socijalne skrbi;
  • stručnjacima u ljudskim resursima;
  • svima onima koji su zainteresirani naučiti nešto novo ili ponoviti poznato.

Koje su teme ovog e-seminara?

Seminar sadrži četiri ključne domene:

1. Spol, rod i seksualnost. Upoznaje polaznike s temeljnim pojmovima i raznolikostima seksualnih orijentacija i rodnih identiteta. Ova domena također propituje utjecaj društvenih normi na spol, rod i seksualnost tijekom povijesti i u moderno doba.

2. LGBT+Q+ na radnom mjestu. Domena obrađuje karakteristike sigurnog i uključivog radnog mjesta te upoznaje polaznika s ljudskim pravima, diskriminaciji i čimbenicima diskriminacije. Ključni element ove domene je podcast “LGBT+Q+ na radnom mjestu” gdje se govori o oblicima diskriminacije s kojima se LGBT+Q+ osobe suočavaju na radnom mjestu.

3. Inkluzija. Domena je fokusirana na pravni okvir sprječavanja diskriminacije i na ključne značajke inkluzivnog radnog mjesta. Posebna pozornost je stavljena na pravni okvir sprječavanja diskriminacije i primjere dobrih uključivih politika koje jamče sigurno i uključivo radno mjesto.

4. Teme za pojedine zemlje. Ova domena obrađuje teme koje su specifične za svaku od država koje sudjeluju u projektu. Posebna naglasak je stavljen na praktične preporuke postupanja u slučaju diskriminacije i prijavljivanja diskriminacije.

Kako je strukturiran e-seminar?

E-seminar je na engleskom jeziku, dok su radni materijali uglavnom na jezicima projektnih partnera (njemačkom, srpskom, španjolskom, engleskom, slovačkom i hrvatskom) u kombinaciji s video i audio materijalima na engleskom jeziku.

Svaka lekcija sadrži videozapise, članke, interaktivne web stranice, audio podcaste i druge materijale za učenje.

Trajanje virtualnog seminara je procijenjeno na 8 radnih sati, a sadrži 21 lekciju i 10 kvizova.

Seminar je potpuno BESPLATAN.

Kako se prijaviti?

1. Posjetiti mrežnu stranicu „WE PROJECTA“ putem ove poveznice.

2. U gornjem desnom kutu odaberite „Learning platform“.

3. Registrirate se s adresom e-pošte. Vaše ime i prezime bit će korišteno samo kako bismo vam mogli izdati potvrdu nakon što završite e-seminar.

4. Nakon uspješne registracije pristupite e-seminaru putem opcije „To the Course“.

5. Prikazat će vam se uvodni tekst i program e-seminara, a e-seminar možete započeti odabirom „Start now“ te slijedite daljnje upute sustava.

6. Nakon pozdravne lekcije, upitat ćemo vas neke podatke o vama. Podaci koje nam budete dali koristit će se samo i jedino za potrebe znanstvenog istraživanja sukladno Izjavi o privatnosti (GDPR) i Uvjetima korištenja.

Dobivam li potvrdu o sudjelovanju?

Kako biste dobili potvrdu o sudjelovanju potrebno je proći cijeli e-seminar te sve kvizove u sklopu e-seminara riješiti s najmanje 70% uspješnosti. Kada završite e-seminar sustav će vam automatski izdati potvrdu o sudjelovanju.

Svima koji završe ovaj e-seminar i žele dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju Foruma za slobodu odgoja istu mogu dobiti na način da se jave kolegici Maši Tunić na mtunic@fso.hr koja će vas uputiti o daljnjim postupcima za dobivanje ove potvrde.

Za sve dodatne informacije posjetite stranicu projekta www.we-project.eu ili nas kontaktirajte na mbajkusa@fso.hr ili msaric@fso.hr.

Nadamo se da ćete pružiti priliku novim znanjima i stvarati inkluzivnu priču zajedno s nama.

—–

Ovaj projekt financiran je iz programa Europske unije za prava, jednakost i građanstvo (2014.-2020.). Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost autora. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za sadržaj ovog dokumenta.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.