Prijavite se na konferencije “Volontiranje u školi: učenje odgovornosti, kreativnosti i inicijative” u Zagrebu i Splitu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja ima izuzetnu čast i zadovoljstvo pozvati Vas na konferencije „Volontiranje u školi: učenje odgovornosti, kreativnosti i inicijative“ u Splitu i Zagrebu, kojom se ujedno obilježavaju i rezultati projekta “Školski volonteri – osnaživanje javnih odgojno-obrazovnih ustanova za uključivanje volontera u rad s djecom i promicanje volonterskih inicijativa” – a koji se provodio na području Splitsko-dalmatinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Konferencija u Splitu, 15. rujna 2015. g.

Konferencija će se održati u utorak 15. rujna 2015. godine s početkom u 9 sati u Zdravstvenoj školi Split, Šoltanska 15.

Prof. dr. sc. Majda Rijavec s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu održat će predavanje „Volontiranje i sreća“ u kojem će predstaviti što je to sreća, koje su psihološke dobrobiti usrećivanja drugih i volontiranja te ćemo od predstavnika GOOD inicijative čuti više o važnosti volontiranja u kontekstu građanskog odgoja i obrazovanja. Bit će predstavljeni glavni rezultati projekta, a naglasak će biti stavljen na prikazu uspješnih volonterskih inicijativa i akcija koje su se tijekom projekta provodile kao i dobrobitima i izazovima uvođenja vanjskih volontera u život škole. Osim toga, svaki će sudionik dobiti i priručnik „Volonterska kuharica – priručnik za pokretanje volonterskih programa u školama“. Prijave za konferenciju u Splitu otvorene su do 10. rujna 2015. godine.

Konferencija u Zagrebu, 22. rujna 2015. g.

Konferencija će se održati u utorak 22. rujna 2015. godine s početkom u 9.30 sati u Kongresnom centru FORUM, Radnička cesta 50 – centar Green Gold, Zagreb.

Doktorica znanosti Eva Klemenčić s Pedagoškog instituta iz Ljubljanje će predstaviti kako učenici u Sloveniji uče o građanskom obrazovanju kroz volontiranje, a prof.dr.sc. Dubravka Miljković i prof.dr.sc. Majda Rijavec će iz perspektive pozitivne psihologije predstaviti poveznicu između sreće i odgoja za volontiranje. Bit će predstavljeni i glavni rezultati projekta, a naglasak će biti stavljen na prikazu uspješnih volonterskih inicijativa i akcija koje su se tijekom projekta provodile kao i dobrobitima i izazovima uvođenja vanjskih volontera u život škole. Osim toga, svaki će sudionik dobiti i priručnik „Volonterska kuharica – priručnik za pokretanje volonterskih programa u školama“.

Konferencije se organiziraju uz potporu Europske unije te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.