Projekt „Europska raziličitost danas!: kako raditi s mladima na temama različitostiˮ

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Što je to interkulturalnost i zašto je danas važna? Koje su to „različitosti koje čine razlikuˮ? Kako raditi s djecom i mladima na prepoznavanju sličnosti i uvažavanju razlika?

O ovim zanimljivim temama Forumovi volonteri i suradnici razgovarali su na radionici „Dvije priče o interkulturalnosti u školama: studijski posjet Sloveniji i Engleskojˮ, koja je održana 21. ožujka 2018. u prostorijama Foruma. Na radionici su predstavljena iskustva ​posjete Forumovog tima londonskim i slovenskim školama i način na koji se s učenicima u tim školama radi na prihvaćanju različitosti. U slovenskoj se školi s učenicima na temama interkulturalnog dijaloga radi fokusirano tijekom dva školska sata, a u londonskim školama Forumov tim imao je priliku vidjeti kako se teme interkulturalnosti podučavaju kroz projektno i suradničko učenje tijekom cijele školske godine.

Sudionici radionice su aktivno sudjelovali te dijelili svoja iskustva i razmišljanja o tome kako o temama različitosti razgovarati s djecom i mladima te koji bi pristup rada bio najbolji za različite školske zajednice u Hrvatskoj. Sudionici su radionicu iskoristili i za umrežavanje i dogovor o daljnjoj suradnji na razmjeni i promociji dobrih praksa rada s mladima na temama interkulturalnosti, a te će dobre prakse biti i objavljene.

Projekt „Europska različitost danas!ˮ se nastavlja te slijedi studijski posjet Centru za kreativni razvoj “Danilo Dolci” u Palermu, Italija, te posjet školama s kojima ova organizacija surađuje na temama prevencije nasilja, kreativnosti i promocije prihvaćanja različitosti. 

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na sljedećoj radionici koja će se održati početkom svibnja, a na kojoj ćemo predstavljati iskustva studijske posjete Palermu, javite se na e-mail vpavlovic@fso.hr kako bismo vas informirali o vremenu i mjestu održavanja.

Projekt „Europska različitost danas!” je financiran od strane Agencije za mobilnost i program Europske unije kroz program Erasmus+.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.