Projekti

NAOS

Projekt NAOS, čija je središnja misao identifikacija dobrih obrazovnih praksi učitelja koje im olakšavaju rad u multikulturalnom okruženju, je financiran iz programa Erasmus +, a nositelj projekta je nizozemska organizacija RISBO iz Rotterdama.

Projekt traje do lipnja 2017 godine a na njemu rade organizacije iz Estonije, Litve, Norveške, Nizozemske, Belgije, Portugala, Grčke, Cipra i Hrvatske. Tijekom projekta, organizacije iz ovih zemalja, među kojima je i Forum za slobodu odgoja sudjeluju na studijskim posjetima u partnerskim zemljama gdje opažaju primjere dobre školske prakse rada u multikulturalnom okruženju. Paralelno sa studijskim posjetima, svaka organizacija provodi mapiranje akademskih obrazovnih programa za studente koji će raditi u osnovnoj i srednjoj školi da se utvrdi kako obrazovni sustav priprema buduće učitelje za rad u multikulturalnom okruženju. Naposlijetku, bit će napravljeni priručnici za obrazovne djelatnike s primjerima dobre prakse i preporukama za rad u multikulturalnom okruženju koji će biti diseminirani u svim partnerskim zemljama te predstavljeni na završnoj konferenciji na proljeće 2017 godine u Rotterdamu.

Zbog porasta etničke, vjerske, jezične heterogenosti učeničke populacije, ovo je jedan od brojnih projekata koji na europskoj razini pomažu učiteljima da uspješnije i bolje obrazuju učenike. Dugoročno to će pridonjeti porastu kvalitete rada učitelja, boljem obrazovanju učenika, njihovom većem školskom uspjehu koji im otvara razne mogućnosti u daljnjoj karijeri.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Eli Pijaca Plavšić, epijaca@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. lipanj 2017. – 1. lipnja 2019.

PROVODITELJI:

Nositelj
RISBO, Nizozemska

Partneri
Erasmus University Rotterdam, Nizozemska
Public Policy And Management Institute, Litva
Tartu International School Mt, Estonija
Paidagogiko Institouto Krypro, Cipar
University of Patra, Grčka
Universiteit Antwerpen, Belgija
Hogskolen I Ostfold, Norveška
Universidade do Porto, Portugal
Forum za slobodu odgoja, Hrvatska

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.