Projekti

Pokreni promjenu!

Forumov veliki projekt „Pokreni promjenu!“ koji je tijekom 2017. i 2018. proveden u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu je ponovno odobren za financiranje u sklopu programa Erasmus+ (K3, Social Inclusion) od strane Izvršne agencije Europske unije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA).

Forum je iznimno ponosan da je kvaliteta ovog projekta ponovo prepoznata od strane tijela Europske unije kao primjer dobre prakse koji se treba nastaviti provoditi i u drugim zemljama Europske unije. Početkom 2020. kreće trogodišnja provedba projektnih aktivnosti u Hrvatskoj, Portugalu i Sjevernoj Makedoniji koje imaju za cilj osnažiti učitelje/ice, učenike i njihove roditelje u razumijevanju i prepoznavanju složenosti i izazova suvremenog društva, kao i jačati njihove osobne, socijalne i građanske kompetencije.

Projektne aktivnosti uključuju cjeloviti pristup u radu sa školama kroz sveobuhvatni program stručnog usavršavanja učitelja/ica iz tema osobnog rasta i razvoja, aktivnog građanstva i volontiranja, prilagodbu hrvatskih priručnika o interkulturalnom obrazovanju i dobrim praksama u školama te podršku uključenim školama u pokretanju projekata s učenicima koji promiču dijalog, poštivanje različitosti i osobni rast i razvoj mladih. Tijekom projekta provodit će se i radionice s učiteljima/cama i roditeljima u svakoj od odabranih škola te će se školama pružiti podrška kroz redovne supervizijske sastanke.

Pored direktnog rada sa školama, niz aktivnosti je usmjeren i na suradnju s donositeljima odluka u području obrazovnih politika na nivou pojedinačnih zemalja te na nivou Europske Unije. Radionice, okrugli stolovi te konferencije će omogućiti da se dobre prakse i rezultati projekta diseminiraju kroz različite mreže u području obrazovanja.

Pratite aktivnosti projekta na Forumovim mrežnim stranicama te na već postojećoj mrežnoj stranici projekta „Start the Change“.

Voditeljica projekta: Višnja Pavlović, vpavlovic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

PARTNERI:

Projekt se provodi u partnerstvu sa sljedećim organizacijama:

  • INOVA+ – INNOVATION SERVICES, Portugal
  • Macedonian Civic Education Center (MCEC), North Macedonia
  • Mreža centara za obrazovne politike (NEPC), Hrvatska
  • SIRIUS Policy Network on Migrant Education, Belgium
  • Osnovna škola Ivana Mestrovica, Hrvatska
  • José Estêvão Secondary School, Portugal
  • State Municipal School “Nikola Karev” – Strumica (VET), North Macedonia

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.