Search
Close this search box.

Sastanci “READY” radne skupine mladih

Podijeli

Tijekom studenog i prosinca okupile smo Radnu skupinu mladih kako bismo nastavile rad na oblikovanju lako čitljivih dokumenata EU-a i naučile više o njenoj ulozi u životu mladih osoba.

Tijekom nekoliko susreta pregledale smo do sad izrađene dokumente o Europskoj Uniji  ‘prevedene’ na svakodnevni jezik i primile sugestije za njihovo poboljšanje te izradile. Uz to, naše su sudionice učile više o funkcioniranju i ulozi EU-a kroz radne materijale te smo oblikovale radionicu za mlade na temu ‘ Sloboda kretanja – Schengenski prostor’.

Svrha osmišljavanja radionice bila je da metodom neformalnog učenja približimo ovu temu grupi mladih osoba tijekom nadolazećeg edukacijskog seminara u Strasbourgu. Obzirom na ulazak Hrvatske u Schengenski prostor, članice radne skupine ovom su temom željele prikazati promjene koje će nastupiti u životu mladih.

Uskoro ćemo podijeliti naš dokument o razumijevanju EU-a za mlade, a kako nam je bilo na edukacijskom seminaru pročitajte dalje na našoj mrežnoj stranici!

Aktivnost je dio faze “#1 EU Ready to read”. Projekt “READY: pristupačniji europski jezik za mlade” financiran je sredstvima Erasmus+ programa te se provodi do veljače 2024. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.