Search
Close this search box.

Škole podrške: provedeni seminari o suradnji s roditeljima u školama

Podijeli

Kroz mjesec ožujak održali smo dva seminara “Zajedno: odnosi s roditeljima u školi” u sklopu projekta “Škole podrške: učenje za otpornost, inkluziju i mentalno zdravlje” kojeg provodimo u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku na području Sisačko-moslavačke i Međimurske županije. Edukacijom smo željeli osigurati dodatnu podršku školskim timovima u stvaranju partnerstva s roditeljima/skrbnicima njihovih učenika i učenica. Partnerstvo škole i roditelja/skrbnika je ključna ne samo za obrazovna postignuća djece i mladih, već i za razvoj socio-emocionalnih kompetencija kao i opće dobrobiti. 

Prvi seminar je proveden 11. i 12. ožujka u Čakovcu gdje je okupljeno 21 sudionika:ca, a drugi seminar je proveden 25. i 26. ožujka u Sisku s 20 sudionika:ca. Seminar su vodile naše trenerice Jelena Perak i Marija Roth Jelisavčić.

Na seminaru smo se bavili osnovama savjetodavnog rada s roditeljima, principima suradnje, uspješnom komunikacijom s roditeljima, upravljanjem roditeljskim sastankom te strategijama u radu s roditeljima s kojima je suradnja teška ili „nemoguća“. Sudjelovanjem u seminaru i dijeljenjem svojih osobnih iskustava, sudionici:ce su osnaženi u ovim temama.

Edukacije su ocijenjene visokim ocjenam 4,80 (na skali od 1 do 5) , te su sudionice i sudionici kroz evaluacijske izvještaje naveli kako su im i teorijski okvir edukacije, vježbe, ali i metode i strategije koristile za osnaživanje i motivaciju za rad s roditeljima. 

Povratne informacije koje smo dobili:

Zahvaljujemo divnoj upravi i osoblju Pučkog otvorenog učilišta Čakovec i Osnovne škole Braće Bobetko na ustupljenom prostoru za održavanje seminara i gostoprimstvu.

Čakovec

Sisak

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.