Standardi kvalitete školskog volonterskog programa

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nakon dvije godine provedbe projekta “Školski volonteri” objavljujemo kratku publikaciju „Standardi kvalitete školskog volonterskog programa“ kako bi dali smjernice svim školama o potrebnim koracima u planiranju i provedbi volonterskih programa.

Ukratko je predstavljeno deset koraka koji vam mogu pomoći kod pokretanja volonterskog programa ali i kod unapređenja postojećeg programa i svaki korak daje prijedloge i/ili pitanja na koje trebate promisliti prilikom planiranja i provedbe. Nadamo se da će vam prijedlozi biti korisni.


Projektom „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programaˮ studenti i mladi nezaposleni stručnjaci u radu s djecom i mladima, organizacije civilnog društva i škole zajedničkim su snagama osmislile održive i kvalitetne volonterske programe u školama te tako izgradile dugoročne volonterske programe i akcije. U projektu je sudjelovala 21 škola u 3 regije: Zagreb, Osijek, Split.

Ovaj dvogodišnji projekt, koji financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, završava 31. svibnja 2019. godine. Tijekom njegove provedbe više od 1600 učenika sa svojim učiteljima, roditeljima i članovima lokalnih zajednica doprinosilo je boljitku društva kroz školsko volontiranje. Završna aktivnost projekta bila je Konferencija „Volontiranje u školi – vrijednost za sadašnjost i budućnostˮ koja je održana 16. svibnja 2019. godine u Zagrebu.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost autora i Foruma za slobodu odgoja i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.