Drugi partnerski sastanak u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u digitalnom dobu“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tijekom 6. i 7. srpnja 2017. godine u Bukureštu u Rumunjskoj održan je drugi partnerski sastanak u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije“, a na kojima su se dogovarali daljnji koraci u sklopu provedbe projekta.

Prvog dana partnerskog sastanka održan je okrugli stol na temu „Kompetencija za kulturu demokracije“ u kojem su sudjelovali stručnjaci iz Rumunjske, a koji su učiteljima, profesorima na fakultetima, predstavnicima nevladinih organizacija te partnera predstavili rezultate projekta, ali su također govorili o obrazovnom sustavu u Rumunjskoj koji je u proces kurikularne reforme krenuo 2011. godine te se pokazao jako uspješnim. Osim toga, tema građanskog odgoja obrađena je kao poseban predmet. Potrebno je napomenuti da su organizirana i predavanja o tzv. cyber napadima i sigurnosti, kao i kvalitetnim programima koji promiču kompetencije za kulturu demokracije.

Osim toga, svi partneri imali su mogućnost predstavljanja rezultata u svojim zemljama. Tako je Forum predstavio svoje najvažnije rezultate projekta, koji uključuju sljedeće informacije:

  • održane su dvije fokus grupe s 20 sudionika koje su pokazale da učiteljima treba edukacija iz područja kompetencija za kulturu demokracije i medijske pismenosti;
  • održana su dva edukacijska treninga za 50 stručnjaka i stručnjakinja na teme digitalne i medijske pismenosti – prosječna ocjena seminara iznosila je 4,87 na skali od 1 do 5.

Drugoga dana partneri su na temelju rezultata fokus grupa iz sedam zemalja krenuli u izradu strateškog dokumenta koji će biti izrađen do kraja rujna, a služit će za daljnje zagovaranje uvođenja kompetencija za kulturu demokracije u hrvatski obrazovni sustav.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.