Pokreni promjenu

Glas i inicijative mladih

OPIS

Program “Pokreni promjenu” posvećen je razvoju kvalitete ideja i projekata djece i mladih u školama te poticanju mladih na aktivno sudjelovanje u školi i lokalnoj zajednici. Ovim se programom obogaćuje osobni i socijalni razvoj mladih te se razvijaju i jačaju njihove društvene i građanske kompetencije.

Cilj je također osnažiti učitelje/ice, učenike i njihove roditelje u razumijevanju i prepoznavanju složenosti i izazova suvremenog društva, kao i stvaranju prilika za snažniji utjecaj glasa i djelovanja učenica i učenika u obrazovanju i društvu općenito.

Aktivnosti uključuju cjeloviti pristup u radu sa školama kroz sveobuhvatni program stručnog usavršavanja iz tema osobnog rasta i razvoja, aktivnog građanstva i volontiranja, priručnike o interkulturalnom obrazovanju i dobrim praksama u školama te podršku uključenim školama u pokretanju projekata s učenicima koji promiču dijalog, poštivanje različitosti, kao i osobni rast i razvoj mladih.

Osim direktnog rada sa školama, niz aktivnosti je usmjeren i na suradnju s donositeljima odluka u području obrazovnih politika na nivou Hrvatske te na nivou Europske Unije. Radionice, okrugli stolovi i konferencije omogućuju da se dobre prakse i rezultati šire kroz različite mreže i platforme.

Program je dobio snažnu podršku i prepoznatost na razini Europske unije te se više o međunarodnim aktivnostima projekta može saznati na: https://startthechange.net/.

VIJESTI