Oboji svijet

Kreativni natječaj

OPIS

Natječajem Oboji svijet otvorenim za sve škole u Hrvatskoj potiče se dječja kreativnost i umjetničko izražavanje u području stvaranja inkluzivne i prihvaćajuće školske klime te poštivanja i uvažavanja različitosti među grupama i pojedincima.

Opća skupština Ujedinjenih naroda 1996. godine pozvala je sve članice na obilježavanje 16. studenog kao Međunarodnog dana tolerancije, dana koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije.

Organizacijom  natječaja „Oboji svijet“ te nagrađivanjem odabranih umjetničkih radova učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske želimo pružiti prostor i priliku djeci i mladima da podijele svoje ideje o toleranciji i poštivanju različitosti te svoje viđenje ključnih problema današnje generacije mladih, kao i svoje vizije budućnosti. Djeci i mladima svake godine postavljamo pitanja: Kako oni žive svoje različitosti? Gdje ih sve primjećuju? Kako razumiju različitosti koje ih okružuju? Kako prihvaćaju različitosti i što poduzimaju? Na koji način doprinose prihvaćanju i poštivanju različitosti unutar svoje okoline?

Uz kreativni natječaj, u sklopu programa provodimo različite projekte u suradnji sa školama, objavljujemo nastavne pripreme i druge publikacije te održavamo seminar „Oboji svijet“ za djecu i odrasle.

VIJESTI