Mladi, prijavite se za sudjelovanje u projektu „Školski volonteri“!

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Trenutno volontiraš?

Ili želiš volontirati?

Imaš od 21 do 30 godina?

Studiraš ili si trenutno nezaposlen/a?

Zanima te aktivno građanstvo te doprinos zajednici u kojoj živiš?

A uz to voliš raditi s djecom i mladima? Onda je ovo poziv za tebe!

Projekt „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“ omogućava zainteresiranim mladim osobama, posebno studentima društveno-humanističkih fakulteta te trenutno nezaposlenim mladim stručnjacima u radu s djecom i mladima, stjecanje posebnog volonterskoga iskustva, dodatnih znanja i jačanja kompetencija u radu s djecom i mladima u školskome kontekstu. Sve se to događa na zanimljivim školskim projektima kroz suradnju s učiteljima i udrugama te je “začinjeno” dodatnim stručnim usavršavanjima, edukacijama i seminarima.

Sudjelovanjem u projektu odabrani studenti i mladi nezaposleni stručnjaci povezat će se sa školama i organizacijama civilnoga društva kako bi se osmislili održive i kvalitetne volonterske programe i akcije u školama i tako izgradili dugoročni programi volontiranja u školama i lokalnoj zajednici.

Na poziv se mogu prijaviti svi zainteresirani (u dobi od 21 do 30 godina) iz triju regija regija:

  • ZAGREB koja obuhvaća Grad Zagreb, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju,
  • OSIJEK  koja obuhvaća Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju te
  • SPLIT koja obuhvaća Splitsko-dalmatinsku županiju.

U svakoj regiji bit će odabrano 10 najmotiviranijih mladih koji će proći besplatnu trodnevnu edukaciju u području volontiranja i aktivnoga građanstva, povezati se sa školom u kojoj bi željeli volontirati te zajedno sa školskim timom provoditi volonterske programe i akcije. Osim toga, odabrani mladi će imati mogućnost sudjelovati na dodatnoj dvodnevnoj edukaciji po njihovom izboru.

Prijave su otvorene do 1. rujna 2017. godine, a tvoja prijava treba sadržavati ispunjen prijavni obrazac i tvoj životopis.

Sve detalje možeš saznati u javnom pozivu, a pitanja možeš uputiti na mbajkusa@fso.hr.


Izmjena 18.9.2017.

Produžuje se rok prijava do 27. rujna 2017. godine.


Izmjena 4.9.2017.

Produžuje se rok prijava do 17. rujna 2017. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.