Search
Close this search box.

Novi Katalog edukacija Foruma za slobodu odgoja

Podijeli

Obnovljeni i ažurirani Katalog naših edukacija objavljujemo u godini kada Forum za slobodu odgoja obilježava trideset godina svog rada na sretnoj, održivoj, inkluzivnoj, suvremenoj i demokratskoj školi!

Od svog početka Forum za slobodu odgoja vođen je Platonovom poukom:

„Bude li Atena imala loše postolare, njezini će građani hodati bosi. Bude li pak imala loše učitelje, Atena će propasti.“

Zato nam je iznimno drago da možemo predstaviti ovaj Katalog koji sadrži 35 edukacija većinom namijenjenih stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnica i radnika. Edukacije pokrivaju područja koja su podzastupljena ili uopće nisu zastupljena u službenom kurikulumu, a prijeko su potrebna za život u svijetu koji se mijenja i koji je pun izazova.

Naše edukacije uvijek gledamo kao prvi korak i poticaj odgojno-obrazovnim radnicama i radnicima, djeci i mladima da krenu u istraživanje novih područja. Zbog toga su naše edukacije fleksibilne, otvorene, transformativne i poticajne, što polaznicima otvara prostor kreativnosti da naučeno primijene na način koji smatraju najprikladnijim.

Ovakav pristup vraća iznimnim „plodovima”: od promijenjene školske klime i sretnih učenika, zanimljivih metodičkih i didaktičkih rješenja, poticajnih volonterskih akcija i programa, novih i zanimljivih izvannastavnih aktivnosti, do kreativnih pristupa u učionici, školi i lokalnoj zajednici.

Katalog je namijenjen školama i osnivačima škola koji pripremaju svoje godišnje planove stručnog usavršavanja. Namijenjen je i svima onima koji rade s djecom i mladima ili planiraju različite projekte unaprjeđenja pismenosti, demokratske kulture i razvoja osobnih i socijalnih kompetencija.

Katalog edukacija za 2022. možete preuzeti ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.