Objavljena publikacije o poduzetnosti „Let’s Work it Out: Innovative Approaches to Youth Work and Employment“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Koje su posljedice nezaposlenosti mladih? Što sve možemo napraviti da bismo smanjili nezaposlenost? Što možemo napraviti na individualnoj razini, razini rada s mladima te razini politika? Koje se aktivnosti mogu provoditi s mladima po pitanju poduzetnosti? Na sva ova pitanja odgovor možete dobiti u publikaciji „Let’s Work it Out: Innovative Approaches to Youth Work and Employment“ koju smo izradili u sklopu projekta „Entrepreneurship School for Youth Workers“ financiranog od strane Erasmus+ programa.

Publikacija, napisana na engleskom jeziku, sastoji se od dva dijela: prvi dio sadržajno se dotiče pregleda situacije nezaposlenosti u Hrvatskoj, Grčkoj, Portugalu i Sjevernoj Irskoj, kao i mogućnostima rješavanja nezaposlenosti na tri razine: individualnoj razini, razini rada s mladima i razini politika za mlade. Drugi dio publikacije sastoji se od prijedloga radionica koje se mogu provesti s mladima ili s osobama koje rade s mladima u neformalnom ili formalnom obrazovnom sustavu.

Ideje rješavanja nezaposlenosti, kao i pregled situacije nezaposlenosti u četiri zemlje napravili su sudionici na osposobljavanju koje je održano od 28. rujna do 7. listopada 2015. godine na Njivicama, na otoku Krku. Osim provedbe radionica koje su pomogle u izradi publikacije, 25 sudionika je uvježbavalo i stjecalo nova znanja i vještine iz područja poduzetnosti, pretvaranja ideje u djelo, poticanja mladih na aktivan angažman, komunikacije i drugih praktičnih vještina. Upravo usvajanje niza znanja i vještina na treningu će im pomoći u prijenosu znanja na mlade u lokalnim zajednicama i na taj ih način potaknuti da postanu incijatori društvenih promjena u svojim zajednicama.

Na kraju treninga, sudionici su izrazili svoje zadovoljstvo istim te je dobio prosječnu ocjenu 4,4 na skali od 1 do 5. U predstojećem razdoblju Forum za slobodu odgoja nastavit će s provedbom treninga poduzetnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Publikaciju „Let’s Work it Out: Innovative Approaches to Youth Work and Employment“ možete preuzeti s ove poveznice.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.