Održan koordinacijski sastanak na projektu “PROFILE”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta „ProFiLE: promicanje financijske pismenosti u Europi“, 14. i 15. listopada 2020. godine održan je koordinacijski sastanak na kojem su sudjelovali svi partneri na projektu. Ovaj sastanak je trebao biti održan u Zagrebu u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, no zbog trenutne situacije partneri su se našli na virtualnom sastanku.

Na sastanku napravljen je pregled do sada obavljenih zadataka na projektu s naglaskom na završetak aktivnosti izrade nastavnih materijala u sklopu četiriju domena koje su identificirane kao ključne za područje financijske pismenosti: vrijednosti, ponašanje i stavovi, vještine računanja, financijski proizvodi i rješavanje problema. Nastavni materijali su trenutno u fazi prevođenja i prilagođavanja posebnostima pojedinih zemalja, a trebali bi biti objavljeni tijekom studenog.

Aktivnosti koje će se provoditi u sljedećem razdoblju obuhvaćaju aktivnosti pilotiranja razvijenih nastavnih materijala i prikupljanja povratnih informacija o provedenom pilotiranju. Također, radit će se na tome da i roditelji probaju provesti neke od materijala i da o tome daju povratnu informaciju.

U sljedećem razdoblju fokus će biti i na razvoju aplikacije koja bi trebala pomoći učiteljima/cama, roditeljima i svima drugima da s djecom i mladima rade na razvoju njihove financijske pismenosti.

Napredak projekta možete pratiti na mrežnim stranicama projekta, Facebook stranici i Instagram profilu.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.