Poziv mladim LGBT+Q+ osobama na sudjelovanje u istraživanju

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pozivamo mlade LGBT+Q+ radnice i radnike da sudjeluju u individualnim intervjuima i fokus grupama u sklopu projekta „WE PROJECT: Promocija ravnopravnosti mladih LGBT+Q+ osoba u radnoj okolini“.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem ovog obrasca.

Forum za slobodu odgoja u suradnji s Medicinskim sveučilištem u Beču i drugim partnerima provodi istraživanje s ciljem dobivanja uvida u osobne perspektive, priče i diskurse mladih LGBT+Q+ osoba vezanih s diskriminacijom u radnom okruženju, istražiti mogućnosti za odgovor na diskriminaciju, mapirati postojeće zakonske okvire, strateške planove i dostupne oblike podrške te prikupiti ideje kako promovirati prihvaćanje LGBT+Q+ osoba na radnom mjestu.

Ciljna skupina ovog istraživanja su LGBT+Q+ osobe između 15 i 26 godina starosti koje su zaposlene, bile su zaposlene ili će ući u svijet rada u idućem razdoblju. Važno je napomenuti kako pod zaposlenošću podrazumijevamo i neplaćene aktivnosti poput stažiranja, praksi, volontiranja i sl.

Kao što je navedeno, istraživanje će se provesti kroz individualne razgovore i fokus grupe koji će se održati u dogovoru s prijavljenim sudionicima_ama i uz poštivanje važećih mjera i preporuka vezanih za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. Preferenciju o načinu održavanja individualnog razgovora i fokus grupe zainteresirane osobe moći će izraziti u prijavnom obrascu.

Važno je napomenuti kako se svim sudionicima_ama jamči anonimnost i zaštita osobnih podataka.

Anonimnost znači da će samo istraživači_ce koji provode istraživanje biti upoznati s identitetom sudionika_ca istraživanja dok će se u istraživačkim izvještajima koristiti pseudonimi, a sve osobne reference koje bi mogle otkriti identitet sudionika_ice će biti uklonjene.

Osobni podaci bit će korišteni samo i jedino u svrhu provedbe ovog istraživanja, a s njima će se postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, Zakonom o zaštiti osobnih podataka, Izjavom o privatnosti Foruma za slobodu odgoja te smjernicama odobrenima od relevatnih etičkih povjerenstava.

Osobe koje pristupaju individualnim razgovorima i/ili fokus grupama potpisuju Suglasnost za sudjelovanje u istraživanju, a osobe mlađe od 18 godina trebaju i suglasnost roditelja/skrbina za sudjelovanje u istraživanju.

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno. Osoba može u bilo kojem trenutku odlučiti da neće sudjelovati u istraživanju, a njezin doprinos do tog trenutka neće biti analizira i bit će uništen.

Osobe zainteresirane za sudjelovanje u individualnim razgovorima i fokus grupama prijavljuju se putem ovog obrasca nakon čega će ih se kontaktirati oko dogovora o održavanju razgovora i/ili fokus grupe.

Nositelj provedbe ovog istraživanja u Hrvatskoj je Forum za slobodu odgoja, a istraživač Mario Bajkuša (mbajkusa@fso.hr).

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.