Search
Close this search box.

Poziv na konferenciju „Obrazovne nejednakosti u Hrvatskoj: izazovi sadašnjosti, rješenja za budućnost“

Podijeli

Pozivamo predstavnike državnih institucija, lokalne i područne samouprave, znanstvene zajednice, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva i medija da nam se pridruže na završnoj konferenciji te da kroz daljnju suradnju i dijalog pridonosimo unaprjeđenju pravičnosti i uključivosti obrazovnog sustava u Hrvatskoj.

U četvrtak 26. listopada 2023. godine u prostorijama HUB385 (Ulica Franje Petračića 6, 10000 Zagreb) održat će se završna konferencija „Obrazovne nejednakosti u Hrvatskoj: izazovi sadašnjosti, rješenja za budućnost“ u organizaciji Mreže Cjeloživotno učenje za sve.

Završna konferencija Mreže predstavit će rezultate i preporuke stručnoj i široj javnosti te otvoriti raspravu o javnim politikama vezanim uz smanjivanje obrazovnih nejednakosti, posebice u sklopu Nacionalnog plana razvoja sustava obrazovanja do 2027. godine.

Dnevni red konferencije i prijavni obrazac za sudjelovanje nalaze se OVDJE.

Mreža Cjeloživotno učenje za sve zalaže se za pravičan i uključiv sustav obrazovanja u Hrvatskoj. U rad Mreže uključeno je 60 stručnjaka iz 22 institucije iz područja znanosti, obrazovanja i civilnog društva. Mreža je pokrenuta u listopadu 2020. godine u okviru projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a koordinira Institut za razvoj obrazovanja. U protekle tri godine Mreža je provela šest istraživanja o obrazovnim nejednakostima na svim razinama obrazovanja, od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja do visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Istraživanja su obuhvatila više od 2.500 anketnih ispitanika i 300 sudionika fokus grupa i intervjua. Na temelju nalaza istraživanja Mreže izrađene su preporuke koje su bile predmet javnih rasprava s 270 dionika sustava obrazovanja. 

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.