Preuzmite snimku online edukacije „Poučavanje i vrednovanje u nastavi (ino)jezika“ u sklopu projekta „Škole zajedništva“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta „Škole zajedništva / Школи спільнот – podrška školama u inkluziji učenika i učenica iz Ukrajine“, koji Forum provodi u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, snimljeno je i treće online predavanje „Poučavanje i vrednovanje u nastavi (ino)jezika“ koje je održala Diana Greblički-Miculinić, prof., izvršna savjetnica i učiteljica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Špansko Oranice u Zagrebu.

Svrha je predavanja produbiti znanja i otvoriti diskusiju o poučavanju i vrednovanju učenika i učenica kojima hrvatski nije materinji jezik.

Prof. Greblički-Miculinić među ostalim naglašava da se odgojno-obrazovni ishodi ostvaruju iskustvenim, problemsko-stvaralačkim, istraživačkim i projektnim učenjem i poučavanjem, osobito individualnim, individualiziranim pristupom i suradničkim oblicima rada te svrhovitom uporabom informacijske i komunikacijske tehnologije.

Nadamo se da će učiteljima i učiteljicama koje rade direktno s učenicima i učenicama iz Ukrajine sadržaj dati dodatne ideje za korištenje različitih metodologija poučavanja kao i inspiraciju za kreativniji pristup vrednovanju u radu s inojezičnim učenicima.

Snimku ove edukacije preuzmite s youtube poveznice te podijelite svima za koje vjerujete da bi im koristila. U opisu videa možete naći sadržaj predavanja koji omogućava da birate onaj segment koji vas posebno zanima. Također, u opisu videa možete preuzeti i prezentaciju.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.