Search
Close this search box.

Projekti

Jačanje kompetencija medijacije za stručnjake u obiteljsko pravnoj zaštiti 2020.

Glavni cilj projekta bio je jačanjem kapaciteta djelatnika u sustavu socijalne skrbi sustavno i dugoročno utjecati na kvalitetu usluga pruženih korisnicima, posebno u smislu podrške koju djeca, mladi i njihove obitelji dobivaju od sustava tijekom postupka obiteljsko-pravne zaštite.
Kroz Napredni seminar medijacije za jednu edukacijsku skupinu djelatnici iz pet podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb imali su priliku jačati svoje kapacitete u radu sa svojim korisnicima. Program se realizirao u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zagreb u kojem su djelatnici preliminarnim istraživanjem u 2019.g. iskazali interes i potrebu za edukacijom iz medijacije.

Tijekom edukacije polaznici su analizirali konfliktne situacije s kojima se susreću na radnom mjestu te unaprijedili svoje kompetencije rješavanja sukoba i medijacije u radu s korisnicima. Kontinuiranim provođenjem programa dugoročno se: poboljšava kvaliteta usluga socijalne zaštite u sustavu, posebno onih usmjerenih djeci i mladima: unaprjeđuju se kompetencije stručnjaka u socijalnoj skrbi, naročito socio-emocionalne, komunikacijske i vještine rješavanja konflikata; povećava emocionalna i socijalna dobrobit korisnika socijalnih usluga te se razvija nova kultura komunikacije usmjerena suradnji i dijalogu te model nenasilnog rješavanja konfliktnih situacija.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

voditeljica projekta: Marina Brkić mbrkic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1.10.2020.-28.2.2021.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta

Forum za slobodu odgoja

Partneri projekta

Centar za socijalnu skrb Zagreb

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.