Search
Close this search box.

Projekti

Moj okoliš, moja budućnost

Projekt “Moj okoliš, moja budućnost” provodi Društvo za oblikovanje održivog razvoja kao nositelj projekta u partnerstvu s Forumom za slobodu odgoja i Osnovnom školom Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Više informacija o Europskom socijalnom fondu, Operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.  mogu se pronaći na stranicama www.strukturnifondovi.hr

Ciljevi projekta su:

  • izgraditi kapacitete zaposlenika OCD-a i javnih ustanova za menadžment volontera,
  • izraditi, provesti i diseminirati program školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj za osnovne škole te
  • povećati broj djece i mladih koji volontiraju.

Glavne aktivnosti su:

1. Trodnevni seminar „Volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera“ organiziran za zaposlenike udruga, škola i drugih javnih ustanova koji rade s mladima s područja Krapinsko-zagorske županije.

2. Studijsko putovanje u zemlju EU na kojem će sudionici usvojiti primjere dobre prakse.

3. Priprema programa školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj kojem prethodi intenzivna edukacija za menadžment volontera za projektne partnere.

4. Osnivanje i rad volonterske okolišne sekcije koju će činiti skupina učenika OŠBO koja će razrađivati volonterske aktivnosti vezane uz pozitivno djelovanje na okoliš, održivi razvoj i klimu. Učenici će biti educirani o navedenim temama te će nakon edukacije osmisliti volonterske akcije koje će se provoditi u periodu od ožujka do prosinca 2018. godine. Rad sekcije nastavit će se u narednim školskim godinama.

5. Prijenos iskustava u druge škole u županiji koje budu zainteresirane za implementaciju ovakvih volonterskih aktivnosti.

6. Izrada publikacije u kojoj će projektni partneri izložiti program školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj i mogućnosti njegovog uključivanja u školski kurikulum.

7. Regionalne radionice diseminacije projektnih iskustava u Osijeku, Sisku, Krapini, Rijeci i Šibeniku na kojima će se predstaviti izrađeni program i mogućnosti njegovog uključivanja u školski kurikulum.

Sadržaj ove stranice i svih povezanih stranica na adresi www.fso.hr isključiva je odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne može se smatrati službenim stajalištem Europske unije.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.