Search
Close this search box.

Projekti

Oboji svijet!: putevima tolerancije kroz kreativnost i stvaralaštvo

Jedan od prioriteta našega društva je pružiti djeci i mladima priliku za odrastanje, sazrijevanje i ostvarivanje u što zdravijoj i poticajnijoj okolini. Pitanje obrazovanja nije samo pitanje jednakoga pristupa obrazovnim prilikama, već i aktivnoga sudjelovanja djece u životu (obitelji, škole, zajednice i društva u cjelini) što direktno utječe na njihov osobni i socijalni razvoj, promicanje međusobnog razumijevanja, tolerancije, empatije, njegovanja osjećaja društvene i građanske odgovornosti i aktivne participacije u društvu. A uloga odgojno-obrazovnih djelatnika je da podrže djecu u razvoju upravo tih znanja te da steknu vještine potrebne za formiranje, izražavanje i obrazlaganje svojih stavova te da aktivno slušaju i uvažavaju stavove drugih.

Projekt „Oboji svijet! – putevima tolerancije kroz stvaralaštvo i kreativnost“ koji je započeo s imlementacijom krajem mjeseca studenoga i trajat će do kraja mjeseca kolovoza 2018. godine, obuhvaća nekoliko povezanih i održivih projektnih aktivnosti koje će doprinijeti razvoju i provedbi učinkovitih i održivih aktivnosti koje će promicati jednakopravnost, socijalnu uključenost, pridonijeti razvoju demokratskih načela i aktivnoga građanstva, unaprijediti životne vještine djece i mladih te poticati njihovu kreativnost i stvaralaštvo.

Planirane aktivnosti su:

  • razvoj novog seminara „Oboji svijet!“ koji će obuhvaćati teme osobnog i socijalnog razvoja djece i mladih, metoda poticanja kreativnog i kritičkog promišljanja, povezivanja pojmova kreativnosti s pojmovima tolerancije i interkutluralnog obrazovanja;
  • jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika kroz edukacijski paket „Oboji svijet!“ koji obuhvaća Konferenciju školske medijacije, seminara „Sretno dijete“ te seminara „Oboji svijet!“;
  • provedba preventivnih i kreativnih radionica unutar škola;
  • poticanje kreativnosti i stvaralaštva djece i mladih kroz natječaj „Oboji svijet!“.

Projekt će se provoditi na području Grada Zagreba uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.