Projekti

Ulaganje u kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika Zagrebačke županije 2016.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije i u 2016. godini podržava i financira stručno usavršavanje za učitelje i stručne suradnike zaposlene u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Zagrebačka županija. Za njih se organiziraju stručna usavršavanja u programima: „Uvod u projektno planiranje“, “Medijacija – osnovni seminar” te „Napredni program Medijacija“.

Seminara Uvod u projektno planiranje ima za cilj uvesti polaznike u osnove projektnog planiranja. Projektno planiranje, osim kao metoda za ostvarivanje ciljeva i rješavanje konkretnih problema, postaje i kompetencija koja se poučava u školama, koja se koristi u provedbi školskih aktivnosti, te kao nastavna metoda.Forum za slobodu odgoja je tijekom višegodišnjeg rada stekao značajno iskustvo u razvoju, pripremi, pisanju i provedbi projekata u obrazovanju. Projekte smo provodili sa školama, gradovima i županijama, organizacijama civilnog društva i drugim ustanovama.Tijekom seminara, polaznici prolaze sve bitne segmente planiranja projekta s mnoštvom primjera iz prakse, te savjetima o kojim segmentima treba posebno paziti.

Na Osnovnom seminaru medijacije, sudionici uče koje su temeljne ljudske potrebe u odnosima i kako možemo komunicirati iskreno, otvoreno i autentično te povećati empatiju i međusobno razumijevanje. Također, upoznaju dinamiku sukoba, silnice koje određuju razrješenje ili zaoštravanje svakog sukoba te različite načine, stilove i mogućnosti razrješenja sukoba. Kroz seminar se upoznaje detaljno s postupkom i koracima medijacije, primjerima provedenih medijacija te  sudionici uče i sami voditi postupak medijacije.

Napredni edukacijski program Medijacije pokazao se, pak, kao vrlo djelotvoran u prevenciji nasilja i konstruktivnom rješavanju sukoba, kao i u osnaživanju za implementaciju sadržaja iz medijacije u školski kurikulum te pokretanje različitih aktivnosti u školi koje doprinose stvaranju ozračja suradnje, podrške i inicijative.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.