OSNOVNI SEMINAR MEDIJACIJE

DATUM ODRŽAVANJA SEMINARA:

20.11..2021.

LOKACIJA SEMINARA:

Zagreb

OPIS SEMINARA:

Medijacija omogućuje rješavanje sukoba uz uvažavanje potreba svake strane u sukobu. Metoda je primjenjiva u svakodnevnom životu i korisna u radu u raznim kontekstima – od odgojno-obrazovnih i ustanova socijalne skrbi, preko privatnih tvrtki, do javne uprave. Odnosi se na postupak rješavanja, ali i filozofiju koja se temelji na nizu vrijednosti o važnosti uvažavajućih i podržavajućih odnosa i komunikacijskih vještina koje te vrijednosti potvrđuju.

Osnovni seminar medijacije opskrbljuje sudionike  osnovnim znanjima i vještinama potrebnim za komunikaciju u sukobu i za rješavanje sukoba između dviju sukobljenih strana te za prenošenje ovih znanja na djecu i mlade. Obuhvaća temeljne komunikacijske vještine kao i vježbe rješavanja sukoba na konkretnim slučajevima pomoću igranja uloga. Detaljno su obrađeni koraci u procesu medijacije  koji nude strukturu postupka i vode sukob prema razrješenju. Seminar je najkorisniji zbog vještina koje se stječu  i koje se mogu vrlo brzo primijeniti, s posebnim naglaskom na etičke vrijednosti i principe.


Iz anonimnih evaluacija

Mislim da medijacija otvara komunikaciju između osoba, potiče dijalog i fokusira ih na rješavanje problema i zajednički dogovor. Odmiče ih od prošlosti i usmjerava na budućnost. Potiče i povećava njihove sposobnosti za rješavanje problema.

 Mislim da je seminar jako dobar i koristan, posebno jer radim s djecom i mladima i mislim da je jako važno da rano nauče kako komunicirati prilikom nekog sukoba, te ih naučiti određenim komunikacijskim vještinama koje će im pomoći da izbjegnu sukob.

 Mislim da su kod ovakvih seminara i treninga najvažniji voditelji, a evo, što se tiče mog viđenja, vaši su pun pogodak! !

IZNOS KOTIZACIJE:

680,00 kn + pdv

VODITELJ/ICA SEMINARA:

Doc. dr. sc. Ana Žnidarec Čučković

Doc. dr. sc.  Ana Žnidarec Čučković mag. paed., vanjska trenerica u programu Medijacija Foruma za slobodu odgoja, zaposlena na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, dugogodišnja suradnica Kineziološkog fakulteta, te trenutno predsjednica udruge Alternator. Radila je na poslovima odgoja i obrazovanja u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama. Kao školska pedagoginja stekla je višegodišnje iskustvo u području planiranja i programiranja, radu s učenicima, nastavnicima i roditeljima. Uz redovita stručna usavršavanja surađuje s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja te s Centrom za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Izdala je više znanstvenih i stručnih radova iz područja zaštite dječjih prava.

DOJMOVI POLAZNIKA/CA:

Lorem ispum dolor
Lorem ipsum dolor sit amet sit

TRAJANJE SEMINARA:

12 sati (16 školskih sati)

BROJ BODOVA:

2 boda

PODRŽAVA:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.