Search
Close this search box.

U tijeku je provedba školskih volonterskih projekata

Podijeli

U sklopu projekta „Školski volonteri“ mnoge od škola s područja Zagreba i Zagrebačke županije trenutno provode volonterske akcije u svojim školama.

Tako je Osnovna škola Nikole Tesle iz Zagreba organizirala izložbu „Dodir prošlosti“ na kojoj su prikazali različite predmete iz svakodnevne upotrebe korištenih u prethodnim stoljećima. Na tragu velikana Nikole Tesle, učenici su izradili i izložili brojne elektroničke naprave koje ne bi postojale bez njega. Također, premijerno je prikazan film „Savjest“ o učenici koja se odupire prepisivanju, a cijeli je događaj završio jednosatnom povijesnom predstavom „Kralj Zvonimir“ koju su učenici pripremali tri mjeseca. Tijekom provedbe svih aktivnosti, učenici su prikupljali donacije koje su bile namijenjene Udruzi invalida Sveti Bartolomej iz Knina.

Cijeli prvi tjedan u lipnju je u X. gimnaziji „Ivan Supek“ bio posvećen volontiranju. Pred nastavničkim vijećem predstavljene su aktivnosti projekta “Školski volonteri”, odnosno sve aktivnosti na kojima su školski volonteri sudjelovali. Potom su volonteri Krijesnice, udruge koja pruža pomoć djeci i obiteljima koji su suočeni s malignim bolestima, održali odvojeno predavanje nastavnicima i učenicima o radu Krijesnice. Tijekom sljedeća dva dana u sklopu manifestacije “Hrvatska volontira” organizirali su i školski sajam čija je svrha bila prodaja predmeta koje su izradili učenici škole, a sva sredstva su donirana udruzi Krijesnica, kao i akciju prikupljanja potrepština za bebe koje su donirane štićenicima Centra Betlehem. Isto tako, svi zainteresirani mogli su vidjeti što škola radi na Danima otvorenih vrata.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.