Veliki uspjeh programa „Sretno dijete“ za 27 škola iz 6 županija

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

„Sretno dijete: program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“ proveden je uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u proteklih 10 mjeseci.

U projektu je sudjelovalo 90 učitelja i stručnih suradnika iz 38 škola u 6 županija: Zagrebačke, Brodsko-posavske, Splitsko-dalmatinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Osječko-baranjske. Cilj je sustavno i dugoročno razvijati socijalne i emocionalne kompetencije djece u dobi od 7 do 18 godina, s naglaskom na mjesta s manje mogućnosti. Ove se kompetencije odnose na područja komunikacije i odnosa, prevencije nasilja, kreativnosti te vlastite uspješnosti. Također je bio cilj unaprijediti kompetencije učitelja i stručnih suradnika za poticanje osobnog i socijalnog razvoja djece.

Središnja aktivnost projekta bila je trodnevna edukacija „Sretno dijete: implementacija programa za osobni i socijalni razvoj u školi“, održana u tri navrata u Vrbovcu, Splitu i Našicama, a voditeljice i autorice su bile Eli Pijaca Plavšić, Višnja Pavlović, Jelena Perak i Ana Munivrana iz Foruma za slobodu odgoja. Sudionici su izrazili velik entuzijazam i aktivnu uključenost tijekom edukacije te je vladala odlična radna atmosfera. Podijeljen im je i komplet stručnih materijala i predložaka radionica za razvoj programa unutar škola.

Nakon edukacije sudionici su predstavili program svojim kolegama te je njih 75 implementiralo projekt na razini škole. Ukupno je čak 2285 učenica i učenika sudjelovalo na radionicama i u ostalim aktivnostima projekta do kraja školske godine 2016./2017. Većina škola planira nastaviti s provedbom programa i u idućoj školskoj godini.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.