Search
Close this search box.

Započeo je projekt READY – pristupačniji europski jezik za mlade!

Podijeli

Forum za slobodu odgoja je sudjelovao na prvom partnerskom sastanku novog dvogodišnjeg Erasmus+ projekta READY – pristupačniji europski jezik za mlade, koji je organizirala organizacija nositeljica projekta, YES Forum, Njemačka. Sastanak se održao u Stuttgartu, 28. i 29. travnja, a sudjelovale su sve partnerske organizacije: Pistes-solidaires, Francuska, IEKEP, Grčka, Zefiro, Italija i Framework, Njemačka.

Projekt ima za cilj jačanje svijesti i kompetencija u političkoj pismenosti mladih s naglaskom na europsku dimenziju. To će se postići kombiniranjem istraživanja prisutnosti politika Europske unije u svakodnevnom životu mladih; kroz edukacije u kojima će mladi sudjelovati i istraživati EU, analizirati europske ugovore te ih povezivati sa svakodnevnim životom.

Unutar projekta partnerske organizacije okupit će mlade kako bi iz vlastitih iskustava raspravljali o značenju EU-a. Kroz ovaj vođeni i podržavajući proces otkrivanja EU-a kroz ugovore EU-a, mladi će razviti svoju autonomiju kako bi bolje i jasnije razumjeli EU.Na projektnom sastanku partnerske organizacije su dogovorile plan rada i daljnje korake za početak provedbe prve aktivnosti u vodstvu FSO-a, kreiranje publikacije #1 EU Ready to Read koja će sadržavati bitne odredbe ugovora EU-a koje utječu na svakodnevni život mladih.

Očekuju nas mnogobrojne aktivnosti od izrade publikacija, sudjelovanja u edukacijama, izrade infografika i mnoštvo drugih aktivnosti gdje će glavni naglasak biti na participaciji mladih i njihovom doprinosu za što bolje približavanje te shvaćanje Europske unije.

Više informacija o projektu možete vidjeti ovdje, ali svakako pratite i aktivnosti oko READY projekta kako bi se i sami priključili u aktivnostima koje nam slijede!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.