Započeo je projekt READY – pristupačniji europski jezik za mlade!

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja je sudjelovao na prvom partnerskom sastanku novog dvogodišnjeg Erasmus+ projekta READY – pristupačniji europski jezik za mlade, koji je organizirala organizacija nositeljica projekta, YES Forum, Njemačka. Sastanak se održao u Stuttgartu, 28. i 29. travnja, a sudjelovale su sve partnerske organizacije: Pistes-solidaires, Francuska, IEKEP, Grčka, Zefiro, Italija i Framework, Njemačka.

Projekt ima za cilj jačanje svijesti i kompetencija u političkoj pismenosti mladih s naglaskom na europsku dimenziju. To će se postići kombiniranjem istraživanja prisutnosti politika Europske unije u svakodnevnom životu mladih; kroz edukacije u kojima će mladi sudjelovati i istraživati EU, analizirati europske ugovore te ih povezivati sa svakodnevnim životom.

Unutar projekta partnerske organizacije okupit će mlade kako bi iz vlastitih iskustava raspravljali o značenju EU-a. Kroz ovaj vođeni i podržavajući proces otkrivanja EU-a kroz ugovore EU-a, mladi će razviti svoju autonomiju kako bi bolje i jasnije razumjeli EU.Na projektnom sastanku partnerske organizacije su dogovorile plan rada i daljnje korake za početak provedbe prve aktivnosti u vodstvu FSO-a, kreiranje publikacije #1 EU Ready to Read koja će sadržavati bitne odredbe ugovora EU-a koje utječu na svakodnevni život mladih.

Očekuju nas mnogobrojne aktivnosti od izrade publikacija, sudjelovanja u edukacijama, izrade infografika i mnoštvo drugih aktivnosti gdje će glavni naglasak biti na participaciji mladih i njihovom doprinosu za što bolje približavanje te shvaćanje Europske unije.

Više informacija o projektu možete vidjeti ovdje, ali svakako pratite i aktivnosti oko READY projekta kako bi se i sami priključili u aktivnostima koje nam slijede!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.