Alati za evaluaciju nastave na daljinu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Točno je mjesec dana prošlo od početka provedbe nastave na daljinu u kojoj su se, prema našem mišljenju, učitelji i učiteljice u Hrvatskoj odlično snašli. Svi se nalazimo u dosad nepoznatim uvjetima života i rada kada do izražaja dolazi naša kreativnost, solidarnost, suradnja i entuzijazam prema poslu koji obavljamo. Istovremeno, nalazimo se u vremenima kada je budućnost neizvjesna kao i povratak u školske klupe, a učenicima je podrška njihovih učitelja i učiteljica potrebnija nego ikad prije.

U želji da ponudimo dodatne alate i podršku učiteljicama, učiteljima i školama u Hrvatskoj,  Forum za slobodu odgoja izradio je alate za evaluaciju nastave na daljinu koji  mogu pomoći školama u ispitivanju stavova učenika/ca i roditelja o nastavi na daljinu, a ravnateljima/icama u ispitivanju stavova njihovih djelatnik – učitelja/ica i stručnih suradnika/ica škole.

Uz anketne upitnike pripremili smo i detaljne upute za korištenje alata.

Napominjemo kako ovo nisu anketni upitnici kojima Forum za slobodu odgoja prikuplja vaše podatke i rezultate već služe isključivo za evaluaciju nastave na daljinu u vašim školama i za vaše interne potrebe.

Nadamo se kako će vam ovi alati koristiti i pomoći učiteljima/cama u unapređenju nastave na daljinu, a ravnateljima/icama u istraživanju stavova i mišljenja djelatnika o tome na koji način upravljaju školom u ovim kriznim vremenima, te kako i oni mogu unaprijediti svoj rad.

Materijali za preuzimanje


Upute za korištenje alata za evaluaciju (.pdf)

Upitnik za učenike (.docx)

Upitnik za roditelje (.docx)

Upitnik za nastavnike (.docx)

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.