Search
Close this search box.

Forumove međupredmetne teme: prijedlozi nastavnih aktivnosti

Podijeli

Nobelovka i jedna od najznačajnijih znanstvenica u povijesti Marie Skłodowska Curie jednom je rekla:

„U životu se ne treba bojati ničega. Treba samo razumjeti.
Vrijeme je da više počnemo razumijevati kako bismo se manje bojali.“

Iz ovog citata možemo iščitati poziv na velikost u svim situacijama, a osobito onim izvanrednim koje znaju zadesiti pojedinca, zajednicu ili cijelo čovječanstvo. Razumijevanje svijeta oko sebe jedan je od glavnih ciljeva odgoja i obrazovanja i stoga su odgojno-obrazovne radnice i radnici oni koji imaju značajnu ulogu jer novim generacijama pomažu da razumiju svijet oko sebe, da ga se ne boje i da, jednog dana, daju sve od sebe da taj svijet bude bolje mjesto za sve.

Želeći podržati učiteljice i učitelje u toj njihovoj ulozi, Forum za slobodu odgoja će u narednom razdoblju, svaki tjedan, ponuditi prijedloge nastavnih aktivnosti iz međupredmetnih tema s fokusom na problemske i istraživačke zadatke. Za svaku aktivnost predlažemo cilj, odgojno-obrazovne ishode, korelacije te način provedbe zajedno s prijedlogom digitalnih alata i kriterijima vrednovanja.

Naše nastavne aktivnosti razvijali smo slijedeći načela Uputa za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu, u dijelu stavljanja naglaska na kvalitetne povratne informacije s ciljem poticanja učenja, razvoja kreativnosti i inovativnosti, uvođenja jasne strukture i vrijednosti te inovativne metode vrednovanja.

Svaku od aktivnosti predlažemo i prepuštamo kreativnosti i stručnosti odgojno-obrazovnih radnica i radnika jer oni najbolje poznaju svoje učenike.

Stoga, u nedjelju 26. travnja očekujte prvu Forumovu međupredmetnu temu.


Tjedan 21.6.2020. – A ŠTO SI TI NAUČIO/LA?

Tjedan 13.6.2020. – RAZLIČITOST I ODNOSI

Tjedan 7.6.2020. – POŠTENJE

Tjedan 1.6.2020. – IZBORI

Tjedan 25.5.2020. – INOVATIVNOST

Tjedan 16.5.2020. – SUKOB

Tjedan 11.5.2020. – IDENTITET

Tjedan 3.5.2020. – SOLIDARNOST

Tjedan 26.4.2020. – HUMOR


U izradi vizuala ove aktivnosti koristili smo resurse s mrežne stranice https://www.freepik.com/.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.