Akademija za ravnateljice i ravnatelje škola Sisačko-moslavačke županije: održan je četvrti modul “Uključiva škola”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dana 19. i 20. siječnja održan je IV. modul programa „Akademije za ravnatelje“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a koji se održava u sklopu projekta „Škole podrške: učenje za otpornost, inkluziju i mentalno zdravlje u školama Sisačko-moslavačke županije“.

IV. modul programa pod nazivom „Uključiva škola“ održan je hotelu “Frankopan” u Ogulinu. Modul su održale Forumove trenerice Višnja Pavlović i Eli Pijaca Plavšić, a online predavanje održao je i g. Josip Grgić iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Na ovom dinamičnom i prepunom zanimljivih diskusija modulu obrađene su teme poput inkluzivnih strategija na razini škole kao i inkluzivnih školskih politika, važnosti glasa učenika te strategija uključivanja rodne ravnopravnosti na razini škole.

Povratne informacije na održani modul bile su izuzetno pozitivne te su sudionici izrazili veliko zadovoljstvo sadržajem i metodama rada. Na skali od 1 – 5 modul je prosječno ocijenjen s 5,0.

Akademija okuplja 19 ravnateljica i ravnatelja koji kroz 5 modula stiču širok raspon kompetencija upravljanja i vodstva, poput: upravljanja školom jasnom vizijom, upravljanja odnosima, komunikacijom i rješavanjem sukoba, izrade kurikuluma i razvojnih planova te odnosa s javnošću i kriznog komuniciranja. 

Projekt su do sad podržali i Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.