Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Akademija za ravnateljice i ravnatelje škola Sisačko-moslavačke županije: održan je posljednji, 5. modul “Vidljivost škole”

Podijeli

Dana 13. i 14. veljače održan je V. i ujedno završni modul programa „Akademije za ravnatelje:ice“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a koji se održava u sklopu projekta „Škole podrške: učenje za otpornost, inkluziju i mentalno zdravlje u školama Sisačko-moslavačke županije“.

V. modul programa pod nazivom „Vidljivost škole“ održan je OŠ Braća Bobetko u Sisku. Modul je održao Forumov trener Domagoj Morić. Na ovom dinamičnom i zabavnom modulu obrađene su teme poput kriznog komuniciranja škole, vidljivosti škole na društvenim mrežama, medijskih nastupa te definiranja ciljne skupine kojoj se obraćamo.

Povratne informacije na održani V. modul bile su izuzetno pozitivne te su sudionici izrazili veliko zadovoljstvo sadržajem i metodama rada. Na skali od 1 – 5 modul je prosječno ocijenjen s 4,9.

U završnom dijelu drugog dana, voditeljica projekta Akademija za ravnatelje:ice Eli Pijaca Plavšić sa sudionicima je prošla kroz aktivnosti u sklopu zadatka kojeg su svi sudionici Akademije imali, a tiče se uvođenja jedne školske politike koja će utjecati na mentalno zdravlje učenika, nastavnika, svih odgojno-obrazovnih radnika te roditelja. U nizu aktivnosti koje su ravnatelji/ce pokrenuli u svojim školama istaknule se se edukacije za sve nastavnike, provedba radionica o mentalnom zdravlju za učenike, međusobna podrška, povećanja suradnja s roditeljima, kolegijalno opažanje nastave te niz tema i aktivnosti koje će uistinu unaprijediti kvalitetu upravljanja školama. Na samom kraju sudionicu se se putem grupne evaluacije izrazili o svom zadovoljstvu programom, gotovo svi istaknuli su veliku vrijednost programa i kurikuluma na njihov rad, zadovoljstvo predavačima i odabranim temama, a posebno su istaknuli važnost pristupa temamam te međusobne diskusije i umrežavanja. Svi ravnatelji:ce su naveli kako žele nastaviti suradnju s Forumom i drugim ravnateljima:icama te predložili redovito sastajanje i razmjenu iskustava.

Neki od komentara sudionika na program u cjelosti:

Atmosfera suradnička, motivirajuća, tolerantna, proaktivna. Šteta što nema više ovako ciljanih edukacija. Sigurno ćemo ostati u duljem kontaktu i zajedničkoj suradnji. Bravo svima.

Vrlo ugodno radno ozračje, puno ideja za unapređenje rada ravatelja.

Ovaj seminar je odličan, puno mi je pomogao u radu i omogućio mi pogled na ravnateljski posao iz drugog kuta  što nam u najvećoj mjeri i nedostaje kad dođemo na poziciju ravnatelja. Pohvala za trud, pripremu i jasnoću izlaganja svih predavača, te spremnost da saslušaju naše ravnateljske jade i muke pa i na uštrb svog vremena predviđenog za predavanje.

Akademija okuplja 19 ravnateljica i ravnatelja koji kroz 5 modula stiču širok raspon kompetencija upravljanja i vodstva, poput: upravljanja školom jasnom vizijom, upravljanja odnosima, komunikacijom i rješavanjem sukoba, izrade kurikuluma i razvojnih planova te odnosa s javnošću i kriznog komuniciranja. 

Projekt su do sad podržali i Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.