Search
Close this search box.

Besplatni seminari „Razvijanje medijske pismenosti kod učenika“ u lipnju

Podijeli

Forum za slobodu odgoja poziva vas da sudjelujete u seminaru stručnog usavršavanja „Razvijanje medijske pismenosti kod učenika“, a koji se organizira u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u akciji – demokratske kompetencije u digitalnom dobu“ koje financira Vijeće Europe i Europska unija.

Seminar “Razumijevanje medijske pismenosti kod učenika” ima za cilj osnažiti učitelje u školama da koriste niz alata i metoda za razvijanje medijske pismenosti kod učenika. Tijekom seminara će se obrađivati aktualne teme vezane za ulogu medija u demokratskom društvu, stereotipe i predrasude u medijima, poticanje čitanja „između redaka“ te će učitelji biti upoznati s alatima koje mogu koristiti kako bi potaknuli interaktivnost unutar nastavnog sata, korištenjem modernih tehnologija.

Osim tema medijske pisenosti, bavit ćemo se kompetencijama za kulturu demokracije u digitalnom okruženju – novom konceptu kojeg je razvilo Vijeće Europe i koji nam daje smjernice o tome koje su kompetencije potrebne učenicima da postanu aktivni i građanski pismeni građani u demokratskom društvu.

U sklopu projekta bit će održana dva seminara, a na svakom može sudjelovati 25 sudionika/ca. Seminar stručnog usavršavanja trajat će dva i pol dana. Prvi dan seminar traje od 16:00 do 19:30 sati, a drugi i treći dan od 9:30 do 17:30 sati. Datumi održavanja seminara su: 8. – 10. lipnja 2017. godine te 19. – 21. lipnja 2017. godine.

Mjesto održavanja seminara bit će Zagreb, a točno mjesto bit će utvrđeno naknadno te će sudonici o njemu biti obavješteni na vrijeme.

Na usavršavanje se prijavljuje slanjem ispunjene prijavnice na adresu vkozic@fso.hr (uz naznaku naziva seminara i datuma) ili putem faxa na 01/5579-997, a prijave su otvorene do 4. lipnja 2017. (za seminar stručnog usavršavanja koji će se održati od 8. do 10. lipnja 2017.) te do 13. lipnja 2017. godine (za seminar stručnog usavršavanja koji će se održati od 19. do 21. lipnja 2017.)

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.