Search
Close this search box.

Poziv školama za sudjelovanje u projektu „Pokreni promjenu“

Podijeli

Projekt „Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“ je projekt Foruma za slobodu odgoja koji za cilj ima promicanje demokratskih vrijednosti, ljudskih prava, interkulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva među mladima u Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Italiji kako bi postali odgovorni i zreli članovi društva koje postaje sve raznolikije. Projekt financira Europska unija kroz Erasmus+ program.

Ovime pozivamo škole da se prijave za sudjelovanje u projektu tijekom školske godine 2017./2018.

Poziv je posebno upućen školama koje imaju iskustvo rada s manjinama i različitostima, koje u svom radu osobito naglašavaju toleranciju, prihvaćanje različitosti, sustavno su posvećene razvijanju kompetencija aktivnog građanstva kod učenika. Sudjelovajem u projektu osnažit će se škole koje žele podržati učenice i učenike u izgradnji identiteta i socijalnih kompetencija, koje žele pružiti svojim učiteljima dodatnu podršku u njihovom radu na temama različitosti, smanjivanja predrasuda i stereotipa, te imaju ideju za projekt ili inicijativu i žele stručnu podršku u provedbi.

Izabrane škole će u projektu sudjelovati kroz sudjelovanje u petodnevnoj edukaciji za školski projektni tim sastavljen od dvoje učitelja/ica te kroz provedbu vlastitog projekta ili inicijative na razini škole uz potporu i smjernice stručnjakinja i stručnjaka Foruma za slobodu odgoja tijekom školske godine 2017./2018.

Više informacija o projektu možete vidjeti u pozivu.

Zainteresirane škole se prijavljuju dostavom ispunjene prijavnice do 10. lipnja 2017. na mail adresu fgospodnetic@fso.hr.

Za dodatna pitanja o projektu, možete se javiti voditeljici projekta Višnji Pavlović na vpavlovic@fso.hr

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.