Search
Close this search box.

Četvero srednjoškolaca dobilo stipendije za Ujedinjenu Kraljevinu

Podijeli

Nakon provedenog natječajnog postupka na koji se prijavilo 22 učenica i učenika iz cijele Hrvatske, a u sklopu kojeg su kandidati i kandidatkinje trebali dostaviti opsežnu dokumentaciju, riješiti ispit engleskog jezika i sudjelovati na razgovoru s predstavnicima programa, britanska organizacija Headmasters’ and Headmistresses’ Conference odlučila je dodijeliti četiri stipendije. Tako će 22. generaciju stipendijskog programa Headmasters’ and Headmistresses’ Conference činiti sljedeći učenici:

Nika Balkić iz Osijeka odlična je učenica Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku. Njezin interes je prije svega usmjeren na prirodoslovlje i informatiku. Sudjelovala je na natjecanjima iz kemije, a bavi se i sportskom gimnastikom gdje je isto tako sudjelovala u natjecanjima. Želja joj je da tijekom stipendije upozna ljude drugih kultura, ostvari nova prijateljstva, ali i da dalje akademski napreduje.

Eva Magdić Govedarica iz Bregane pohađa X. gimnaziju „Ivan Supek“ u Zagrebu. Od predmeta koji je najviše interesiraju izdvaja engleski i španjolski jezik, povijest, povijest umjetnosti i matematiku. Sudjelovala je na natjecanjima iz fizike, biologije, povijesti i engleskog jezika. Posebno je posvećena filmskoj umjetnosti te je snimila nekoliko filmova s kojima je sudjelovala na nekoliko festivala.

Anja Petrić iz Osijeka pohađa 3. gimnaziju u Osijeku. Kemija, matematka, biologija i fizka su njeni najdraži predmeti. Osvajala je prva mjesta iz kemije na županijskim natjecanjima. U slobodno vrijeme igra tenis, volontira u Crvenom križu, a tijekom stipendije bi se željela nastaviti baviti plesom kojeg je učila tijekom osnovne škole.

Luka Rokolj iz Cavtata pohađa Pomorsko-tehničku školu u Dubrovniku. Od predmeta izdvaja fiziku, matematiku, informatiku i engleski jezik. U slobodno vrijeme svira saksofon u Brass Band Cavtat, a u budućnosti se vidi u IT sektoru. Od stipendije očekuje da će dalje napredovati u predmetima koje voli, upoznati različite ljude, upoznati druge obrazovne sustave te steći izvrsnu pripremu za budući studij.

Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (HMC) je strukovna udruga ravnatelja vodećih nezavisnih škola u svijetu. Ove škole učenicima i roditeljima nude bogat izbor mogućnosti pri odabiru odgovarajućeg obrazovanja. U srcu svake HMC škole je predanost prednostima holističkog obrazovnog iskustva: akademska izvrsnost sjedinjena s jakim naglaskom na cjelokupni razvoj mlade osobe.

Forum za slobodu odgoja je administrator HMC stipendija u Hrvatskoj od 1993. godine.

Ovim putem čestitamo stipendisticama i stipendisti, ali i zahvaljujemo svim iznimno snažnim kandidatkinjama i kandidatima na sudjelovanju u natječaju.

Nadopuna 5. ožujka 2018. godine:

Nakon što je jedna od kadidatkinja odustala od ponuđene stipendije ista je ponuđena učeniku iz Hrvatske koji ju je i prihvatio. Tako će 22. generaciju HMC stipendista/ica činiti i:

Pavel Gulin Zrnić iz Zagreba gdje pohađa Gimnaziju Tituša Brezovačkoga. Osim engleskog jezika uči francuski, njemački i talijanski. Teme koje ga posebno interesiraju su u području geografije, globalne politike i ekonomije, povijesti, okolišnih studija i psihologije. Sudjelovao je na niz natjecanja na svim razinama iz geografije i povijesti gdje je osvajao prva tri mjesta. U slobodno vrijeme igra tenis, a u budućnosti bi se htio posvetiti temama koje ga interesiraju, a u koje dodaje i urbanu arhitektutu.

Iskrene čestitke i Pavelu na osvojenoj stipendiji.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.