Studijski posjet Engleskoj u skolpu projekta “Europska raziličitost danas”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forumov tim stručnjaka je posjetio britansku organizaciju Think Global u okviru projekta „Europska različitost danas“ financiranog iz programa Erasmus+. Cilj projekta je osnaživanje osoba koje rade s mladima u području globalnog učenja, integracije migranata i interkulturalnog obrazovanja.

Think Global već 35 godina promovira vrijednosti održivog razvoja i globalnog učenja te uvođenju tih programa u britanske škole. Tijekom trodnevnog posjeta Forumov tim se upoznao s nekoliko njihovih najvažnijih projekata poput Global Learning Program England i Global Dimension, u sklopu kojih se provode edukacije učitelja u području uvođenja globalnog učenja u škole.

Tijekom boravka, posjećene su i dvije osnovne škole koje su započele s uvođenjem različitih tema koje promoviraju globalno učenje i socijalnu pravdu. Teme se u razrednu nastavu uvode kroz projektno i suradničko učenje pa učenici na primjer uče o ljudskim pravima kroz istraživanje o utjecaju poplava u raznim dijelovima svijeta te se kroz različite projektne dane uključuju roditelji i drugi članovi obitelji učenika.

Na stranicama Think Globala možete pronaći puno zanimljivog materijala o globalnom učenju te Forum nastavlja s njima suradnju kroz projekt Pokreni promjenu.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.