Dvadeset i prva generacija stipendistica i stipendista

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nakon provedenog natječajnog postupka s radošću objavljujemo imena stipendistica i stipendista koji čine 21. generaciju programa kojeg u suradnji s The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference u Hrvatskoj vodi Forum za slobodu odgoja.

Ovogodišnju generaciju čine tri učenice i jedan učenik.  

Erika Lugarić rođena je u Zagrebu. Učenica je Sedme gimnazije u Zagrebu. Zanima je biologija, geografija, kemija, fizika i matematika, a u slobodno se vrijeme bavi odbojkom te je aktivna članica Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Dubrava. U školskom debatnom klubu razvija svoje govorničke vještine, a sebe smatra dosljednom, upornom i komunikativnom osobom.

Margareta Kučinić rođena je u Koprivnici. Učenica je gimnazije Dr. Ivana Kranjčevića u Đurđevcu. Znanost i strani jezici njene su najveće strasti, a izvan nastave redovno sudjeluje  u aktivnostima škole poput Znanstvenog tjedna te Ljetne škole za robotiku i programiranje. Znatiželjna je i tolerantna osoba koja voli upoznavati različite ljude i kulture, a trenutno ugošćuje učenika iz Belgije koji sudjeluje u međunarodnoj razmjeni učenika. Iznimno je motivirana, strastvena u svemu što radi, samoinicijativna te velika potpora svojim vršnjacima.

Marin Knežević rođen je u Zagrebu. Učenik je Četvrte gimnazije u Zagrebu gdje pohađa dvojezični program. Zanima ga engleski jezik, kemija, matematika, biologija i fizika. Kao jedan od najbolji učenika u znanju engleskog jezika, nagrađen je putovanjem u SAD što mu je proširilo vidike te ostavilo dojam velikog životnog postignuća. Iznimno je uporan u ostvarivanju zadanih ciljeva, prilagodljiv u različitim situacijama te osoba od povjerenja.

Nina Damjanović rođena je u Zagrebu. Učenica je Četvrte gimnazije u Zagrebu. Najviše je zanima pravo, matematika, biologija, psihologija i politika, a u slobodno se vrijeme bavi fotografiranjem. Sudjelovala je u nizu natjecanja iz engleskog, njemačkog, kemije i prve pomoći, a aktivna je članica školske volonterske grupe gdje je uključena u brojne aktivnosti. Sudjelovala je u „Biciklijadi“ te u projektu „Tolerancijom protiv nasilja“, a sebe smatra brižnom, marljivom i skromnom osobom. Njen moto je: „Ukoliko prilika ne pokuca na vrata, izgradi vrata.“

Čestitamo našim stipendisticama i stipendistima. Želimo im prekrasnu školsku godinu punu novih znanja, prijateljstava i iskustava.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.