Forumova ponuda edukacija za škole koje se javljaju na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je tijekom srpnja 2023. godine raspisalo dva javna Poziva za osnovne i srednje škole te učeničke domove kako bi same odgojno-obrazovne ustanove prijavile svoje školske projekte s ciljem razvoja školskih preventivnih programa te izvannastavnih projekata. Škole na natječajima Ministarstva mogu dobiti i do 8.000 eura za svoje aktivnosti. 

Poziv za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. s rokom prijave 30. rujna 2023. godine.

Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. s rokom prijave 30. rujna 2023. godine.

Forum za slobodu odgoja je izradio pregled programa i edukacija kao doprinos preventivnim školskim programima i izvannastavnim aktivnostima koji se može preuzeti OVDJE.

Javite nam se kako bismo prilagodili program potrebama Vaše škole i Vašeg projekta te procijenili trošak edukacije za Vaš tim.

Sve upite i dodatne informacije obratite se voditeljici ureda: Martina Nekić, mnekic@fso.hr,  01/4663-503./ Jelena Perak, jperak@fso.hr, koordinatorica školskih preventivnih programa

Forumovi programi i projekti usmjereni su na jačanje škola i okruženja u kojima djeca i mladi, uz obitelj, najviše borave, kako bi (p)ostale zaštitni čimbenici u njihovom mentalnom zdravlju, razvoju socio-emocionalnih i građanskih kompetencija te stvaranju suradničkih odnosa. Forumovi programi i projekti doprinose Školskoj preventivnoj strategiji koja je dio godišnjih planova i programa ali i izvannastavnim aktivnostima i školskim projektima kroz implementaciju novih metoda i oblika rada s učenicima. 

Forum za slobodu odgoja ima preko 30 godina iskustva u provedbi programa stručnog usavršavanja u području unapređenja poučavanja, demokratizacije škola te razvoja osobnih i socijalnih kompetencija. Provodimo preko 30 različitih edukacija za odgojno-obrazovne radnike:ce, stručne suradnike:ce i stručnjake:inje koji rade s djecom i mladima. Naše edukacije ocijenjene su visokom prosječnom ocjenom 4,8 od strane polaznica i polaznika. Gotovo sve polaznice i polaznici preporučuju naše edukacije svojim kolegicama i kolegama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.