Search
Close this search box.

Forumovci u studijskom posjetu Estoniji

Podijeli

Forum kao partner, uz organizacije i škole iz Slovenije, Makedonije i Estonije sudjeluje u međunarodnom projektu „BRAVEdu – Breaking the Poverty Taboo: Roles and Responsibilities of Education“ kojem je nositelj Mreža centara za obrazovne politike, a financiran je sredstvima programa Erasmus +.

Projektu je cilj ojačati kapacitete škola za podršku učenicima lošijeg socio-ekonomskog statusa u njihovom akademskom napredovanju kroz istraživanje politika i praksa implementiranih s ciljem podrške tim ranjivim skupinama u Estoniji. Naime Estonija, ne samo da unazad nekoliko godina postiže dobre rezultate na PISA testiranju, nego i posebno zanimljivo, ima razmjerno malu razliku u postignućima učenika lošijeg socio-ekonomskog statusa. 

Tijekom studijskog posjeta Estoniji, gradovima Tallinnu i Tartuu, od 13. do 18. ožujka posjetili smo relevantne ustanove i institucije u obrazovnom sustavu te zemlje te intervjuirali različite skupine predstavnika – učitelje, upravitelje škola, učenike, roditelje, predstavnike ministarstava, državnih agencija, lokalnih ureda za obrazovanje, fakulteta i dr. kako bismo saznali postoje li i koje su to posebne prakse i politike koje su Estoniji omogućile navedeni uspjeh. Svi nalazi i podaci se trenutno obrađuju, a bit će uvršteni u izvještaj, kao i publikaciju s primjerima dobrih praksi koja će biti objavljena ove jeseni. Više informacija o ovoj temi, kao i tijek projekta možete pratiti na Facebook stranici projekta.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.