HEAD projekt: predstavljanje rezultata projekta na Regionalnoj ESHA konferenciji ravnatelja/ica predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u Opatiji

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kao završna diseminacijska aktivnost projekta HEAD održali smo predstavljanje projekta i dokumenata nastalih u okviru projekta. Prezentacija se održala u sklopu programa regionalne ESHA konferencije održane u Opatiji od 14. – 16. studenog 2022. U panelu koji se održao 15. studenog 2022. pod nazivom “Projekt HEAD – OSNAŽIVANJE RAVNATELJA/ICA ZA STVARANJE INKLUZIVNE KLIME ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE” sudjelovale su Lana Jurko, Mreža centara za obrazovne politike, Eli Pijaca Plavšić, Forum za slobodu odgoja te Jelena Bojčić, ravnateljica Učeničkog doma Novi Zagreb koja je i sama sudjelovala u provedbi programa edukacije ravnatelja/ica.

U panelu je Eli Pijaca Plavšić ukratko predstavila osnovne infromacije o projektu te samo viziju i cilj projekta te je sudionike upoznala s Okvirnim kurikulumom HEAD projekta te programom edukacije ravnatelja kojeg su u Hrvatskoj proveli POU Korak po korak i Forum za slobodu odgoja. Lana Jurko predstavila je Smjernice za obrazovnu politiku za Hrvatsku koje su također razvijene u sklopu projekta te u konzultacijama s ključnim dionicima. Jelena Bojčić istaknula je promjene koje su se dogodile u njenom radu nakon što je završila edukacijski program te općenito o svoijim dojmovima sudjelovanja u samom projektu.

Na skupu je sudjelovalo 400 ravnatelja/ica iz Hrvatske te drugih zemalja regije, a skup se odvio u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja te European School Heads Association (ESHA)  te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.


Projekt “HEAD: Osnaživanje ravnatelja škola za inkluzivnu školsku kulturu” sufinanciran je sredstvima EU kroz ERASMUS+ program i Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.