Search
Close this search box.

I X. gimnazija „Ivan Supek” u Zagrebu „zna, i nju se pita”

Podijeli

Nakon edukacije održane u Tehničkoj školi Virovitica u sklopu projekta „I ja znam, i mene se pita”, red je došao da i učenice X. gimnazije „Ivan Supek” u Zagrebu s nama podijele svoje brige, perspektivu, kao i prijedloge rješenja.

Naša voditeljica programa „Volontiranje i aktivno građanstvo u obrazovanju“ Višnja Pavlović s učenicama je promišljala o komunikaciji, timskom radu, pokretanju promjena, kreativnosti i aktivizmu. Od mnogih izazova koje su učenice prepoznale u svojoj školskoj svakodnevici, posebno su se istaknule 2 teme: prihvaćanje različitosti i stres. Učenice žele istražiti gdje oni kao škola stoje s prihvaćanjem različitosti, a za lakše nošenje sa stresom u tijeku je planiranje uređenja jednog lijepog zajedničkog prostora u školi.

Radujemo se pratiti daljnji razvoj ovih kreativnih ideja, o čemu ćemo svakako i vas obavijestiti kako biste i sami dobili inspiraciju za slične aktivnosti sa svojim učenicima i učenicama. Edukacija je održana u sklopu projekta „I ja znam, i mene se pita – program osnaživanja učenika/ca za aktivniju participaciju u školi i lokalnoj zajednici”, čiji je cilj osnaživanje učenika i učenica za detektiranje problema u školskoj i lokalnoj zajednici te predlaganje, osmišljavanje i provođenje projektnih rješenja, a čiju provedbu u Tehničkoj školi Virovitica i X. gimnaziji „Ivan Supek” u Zagrebu financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.