Izabrana nova generacija HMC stipendista_ica

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nakon provedenog natječajnog postupka za stipendistice i stipendiste naša partnerska organizacija Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (HMC) iz Ujedinjene Kraljevine izabrala je sljedeće učenice i učenike koji će svoje srednjoškolsko obrazovanje nastaviti u jednoj od škola HMC mreže:

Juraj Pavlović je učenik drugog razreda I. gimnazije u Zagrebu. Osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz fizike, a 2017. godine i Oskar znanja. Glavni interesi su mu prirode znanosti i matematika, a u budućnosti bi se volio baviti fizikom ili informacijskim tehnologijama. Aktivno trenira jahanje dok se biciklizmom bavi rekreativno. Zanimaju ga nezavisni i dokumentarni filmovi, sviranje gitare i putovanja, a sebe opisuje kao dosljednu, savjesnu i upornu osobu.

Vida Kalogjera je učenica X. gimnazije “Ivan Supek” iz Zagreba. Članica je debatnog kluba s kojim je 2017. godine osvojila treće mjesto na državnom natjecanju. Uz redovno školovanje, Vida polazi Srednju glazbenu školu, smjer gitara, te pjeva u dva školska zbora. Zainteresirana je za fotografiju, crtanje, jogu i moderni ples. Za sebe kaže da je znatiželjna i društvena osoba, otvorena prema novim poznanstvima i iskustvima. U budućnosti bi se voljela baviti međunarodnim pravom, biologijom ili mikrobiologijom.

Loren Trstenjak dolazi iz Osijeka gdje pohađa Medicinsku školu. Član je Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba “Dodir”, Volonterskog kluba “Nadice” i Izviđačkog kluba “Javor”. Završio je tečaj znakovnog jezika. Kao područje interesa navodi biorobotiku, informacijske tehnologije i medicinu. Prijatelji ga prepoznaju kao osobu koja je uvijek voljna pomoći te je bio izabran za predsjednika razreda.

Lucia Burić je učenica Talijanske srednje škole “Dante Alighieri” i Srednje glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova u Puli. Svira flautu i klavir te je ostvarila značajne uspjehe na raznim glazbenim natjecanjima. Glavni interesi su joj prirodne znanosti i glazba, a slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi na rolama. Sudjeluje u radu Zajednice tehničke kulture Pula na programima robotike. Sebe opisuje kao odgovornu, znatiželjnu i samopouzdanu osobu.

Naše iskrene čestitke izabranim stipendisticama i stipendistima.

DOPUNA:

HMC je 12. svibnja 2019. godine odlučio dodijeliti još jednu stipendiju i to:

Andrei Vlašić iz Dubrovnika, učenici Gimnazije Dubrovnik. Andrea voli prirodoslovne predmete i voljela bi se njima posvetiti u svom budućem školovanju, ali je isto tako zanimaju i studiranje medija. Aktivno se bavi badmintonom te je osvojila preko 30 različitih medalja. Andrea sebe opisuje kao ambicioznu, društvenu i radišnu osobu.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.