Search
Close this search box.

Prijavite se na V. godišnju konferenciju školske medijacije

Podijeli

U Zagrebu, 5. travnja 2019. godine u XV. gimnaziji održat će se V. godišnja konferencija školske medijacije.

Konferencija okuplja medijatore, stručnjake iz prakse i akademske zajednice koji na jednom mjestu objedinjavaju najnovije spoznaje u području školske i vršnjačke medijacije, njihovom uvođenju kao preventivnog programa u škole te dobrobiti korištenja medijacije kao metode rješavanja sukoba mirnim putem.

Ako vas zanima unaprijediti znanja i kompetencije u području prevencije vršnjačkog nasilja, medijacije i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, pridružite nam se.

I ove godine Forum za slobodu odgoja dovodi izvrsne izlagače i voditelje radionica koji će sudionicima približiti glavnu temu konferencije pod nazivom: Uloga medijacije kao preventivnog programa u jačanju mentalnog zdravlja djece i mladih.

  • Prof. dr. sc. Jelena Vranješević govorit će o poveznici dječje participacije, medijacije i najboljeg interesa djeteta te će održati radionicu o četiri vrste aktivnog slušanja: borba s unutarnjim i vanjskim “zmijama”.
  • Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić predstavit će iskustva iz kliničke prakse s naglaskom na mentalno zdravlje djece i mladih: zašto se javljaju problemi, zašto ih se ne prepoznaje, što možemo napraviti?
  • Dr. sc. Petar Bezinović preispitat će je li zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih prioritet odgojno-obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj.
  • Dr. sc. Zrinka Ristić Dedić će predstaviti empirijske podatke o dobrobiti djece u školskom kontekstu te analizirati ulogu škole i sustava u očuvanju i poticanju mentalnog zdravlja.

Kao voditelji radionica pridružit će im se:

  • Dr. sc. Iris Marušić i dr. sc. Ivana Jugović koje će predstaviti “Hand in Hand” program razvoja socio-emocionalnih kompetencija,
  • Marina Vitković, prof.,  iz inicijative BoliMe koja će održat će radionicu pod nazivom “Biti dobro: o mentalnom zdravlju”.
  • Višnja Pavlović i Ana Munivrana, prof., će voditi radionicu pod nazivom “Dijete u elementu: poticanje interesa, snaga i vrlina”.

Sve informacije o konferenciji možete pronaći na mrežnoj stranici i Facebook eventu.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.