Search
Close this search box.

Konferencija „Doprinos udruga obrazovanju i razvoju zajednica”

Podijeli

Centar za mirovne studije poziva vas na konferenciju „Doprinos udruga obrazovanju i razvoju zajednica” koja će se održati 18. travnja 2023. u Zagrebu, hotel Dubrovnik, od 10 do 15 sati.

Neformalno obrazovanje koje pružaju organizacije civilnog društva važna je karika u povećanju kompetencija građana, prevencije diskriminatornih i rizičnih ponašanja te poboljšanju kvalitete života i razvoja zajednica. Prema istraživanju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva iz 2011. godine, 75% ispitanih udruga navelo je kao najčešći tip djelatnosti različite oblike neformalnog obrazovanja.

Stoga ovom konferencijom želimo u fokus staviti kvalitetu i doprinos udruga u obrazovanju i razvoju zajednica odnosno čuti percepciju različitih aktera  o udrugama kao partnerima u rješavanju problema u zajednici te razgovarati kako u suradnji postizati dugoročne učinke i pozitivne promjene u društvu. Želja nam je da ova konferencija doprinese  većem razumijevanju važnosti kvalitete neformalnog obrazovanja  i njegovog doprinosa jačanju obrazovnog sektora i razvoju zajednica.

Konferencija će okupiti predstavnike/ce udruga, akademske zajednice, škola, jedinica lokalne samouprave te dionike u civilnom i sektoru obrazovanja. Uz navedene teme, predstavit ćemo dobre prakse i modele suradnje te razgovarati o unaprjeđenju rada udruga i njihove suradnje sa obrazovnim institucijama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Kao podršku udrugama u unaprjeđenju kvalitete rada prezentirat ćemo Sustav osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ i preporuke za suradnju udruga sa školama te JRLS-ovima.

Konferencija se održava 18. travnja 2023. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu od 9:30 do 15 sati.

Paneli će biti: Kvaliteta i važnost neformalnog obrazovanja (10-12 sati) te Mogućnosti i važnost međusektorske suradnja u području obrazovanja (13-15 sati).

Za sudjelovanje se prijavite ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici. 

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.