Search
Close this search box.

Medijacija kao alat emocionalnog razvoja učenike i prevencije neprihvatljivog ponašanja

Podijeli

U Osnovnoj školi Lovre pl. Matačić održan je seminar “Medijacija kao alat emocionalnog razvoja učenika i prevencije neprihvatljivog ponašanja” na kojem je sudjelovao 21 odgojno-obrazovni djelatnik iz 11 škola s područja Grada Zagreba koje su uključene u projekt „Preventivni program ‘Možemo to riješiti!’ – učenjem o odnosima, sukobu, medijaciji do prevencije neprihvatljivog ponašanja“.

Kroz seminar sudionici su se osnaživali u temama emocija i potreba, razumijevanja odnosa, konflikta, kako nenasilno i empatično komunicirati te kako koristiti medijaciju kao tehniku mirnog rješavanja sukoba. Seminar je ocijenjen ocjenom 4,9 (na skali od 1 do 5) kroz anonimne evaluacije.

U narednom periodu svaka uključena škola će uključiti do 15 učenica i učenika u program obuke vršnjačkih medijatora koji će proći Obuku vršnjačkih medijatora te dobiti potrebna znanja i vještine u području mirnog rješavanja sukoba, nenasilne komunikacije i razumijevanja vlastitih potreba, emocija i ponašanja. Obuka će se provoditi kroz mjesec studeni.

Projekt je financijski podržan od Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.