Medijacija u Vukovaru

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U svibanju i lipanju održan je Napredni seminar medijacije te doedukacija u Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru.

Na edukacijama su sudjelovali nastavnici i stručni suradnici iz Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara, Osnovne škole Josipa Kozarca iz Vinkovaca i Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Osijeka. Sudionici su stekli napredne komunikacijske vještine u vođenju medijacije, svladali tehnike koje se koriste u zahtjevnim situacijama u medijaciji, vježbali su postupak medijacije na više praktičnih primjera, te su naučili samostalno primjenjivati medijaciju u sukobima s kojima se susreću na radnom mjestu. Također, osvijestili su i unaprijedili vlastitu nepristranost i iskazivanje empatije sukobljenim stranama. Svi sudionici su proveli radionice sa svojim učenicima na jednu od tema sa Naprednog seminara te su provodili i procese medijacije, a o iskustvima, eventualnim preprekama i dojmovima su raspravljali na doedukaciji.

Navedene škole su partneri na projektu „Da sam ja netko! razvoj demokratskih načela i aktivnog građanstva u radu s djecom na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije“ koje su sudjelovale u stručnim usavršavanjima iz područja ljudskih prava, načina funkcioniranja demokratske vlasti, nenasilnog rješavanja sukoba i procesa medijacije.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.