Studijski posjet Grčkoj: Što su Forumovci naučili o grčkom obrazovnom sustavu?

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Krajem svibnja 2015. godine, predstavnici Foruma za slobodu odgoja su skupa sa partnerima iz Norveškog Østfold University College te Nizozemskog Risbo V.B. posjetili dvije škole u sklopu studijskog posjeta u Grčkoj.

Domaćin studijskog posjeta, Sveučilište u Patrasu, organiziralo je fokus grupe s nastavnicima, ravnateljima i roditeljima jedne osnovne škole u Patrasu i gimnazije u Diakoptou. S predstavncima ovih skupina se razgovaralo o kapacitetima nastavnika za rad u multikulutralnom okruženju, njihovom profesionalnom usavršavanju u ovom području te raznim socijalnim i psihološkim aspektima funkcioniranja škole kao zajednice.

Partnerske organizacije su stekle uvid u strukturu Grčkog obrazovnog sustava i načine na koji nastavnici i ravnatelji razvijaju vlastite profesionalne kapacitete. Podaci prikupljeni iz ovog studijskog posjeta, skupa s podacima iz ostalih studijskih posjeta koji su se održali ili će se održati do 2017. godine će biti objedinjeni u priručniku, namijenjenom svima koji rade u obrazovanju.

Ovaj će priručnik sadržavati primjere dobre prakse o radu u multukultralnom kontekstu iz devet Europskih zemalja, a nastat će kao rezultat rada na projektu NAOS, koji se financira iz Erasmus+ programa.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.