Naučimo biti veliki: kampanja za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Podsjetimo, prema odluci Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, od prošle školske godine Građanski odgoj i obrazovanje se provoditi međupredmetno, bez uvođenja novih tema. Međutim, s obzirom na postojeće potrebe koje govore o nedovoljno razvijenoj građanskoj kompetenciji mladih i nedovoljnom korištenju potencijala obrazovnog sustava da osigura mladima razvoj tih kompetencija, pozivamo da se ovo područje unaprijedi unutar cjelovite kurikularne reforme.

Upravo su s radom počele stručne radne skupine za kurikulume područja i međupredmetnih tema, među kojima je i građansko obrazovanje, te za kurikulume predmeta, među kojima je i Politika i gospodarstvo, stoga se nadamo da će se značajno unaprijedi poučavanje o ljudskim pravima, demokratskom građanstvu i održivom razvoju. GOOD inicijativa stoga Vas poziva na predstavljanje kampanje za razvoj građanske kompetencije i promicanje odgovornog sudjelovanja mladih kroz građanski odgoj i obrazovanje „Naučimo biti veliki“ u ponedjeljak, 7. rujna 2015. u 10 sati u GONG-u, na Trgu bana Jelačića 15/4 u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare kampanju će predstaviti Emina Bužinkić iz GOOD inicijative, dok će dr. Vlasta Ilišin iz Instituta za društvena istraživanja predstaviti nalaze rezultata istraživanja koje govore o demokratskom deficitu u Hrvatskoj te će pozvati na korištenje postojećih rezultata istraživanja u provedbi kurikularne reforme. Učenik Tin Puljić, koji je u timu pobjednika svjetskog debatnog natjecanja će objasniti svoje viđenje potreba za sustavnim i kvalitetnim uvođenjem GOO-a u škole.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.